Un politist de la Transporturi Feroviare Brasov si un jandarm de la Gruparea Mobila "Burebista", acuzati ca, in ianuarie 2013, au batut un barbat in apropierea Garii Brasov, apoi l-au abandonat in boscheti, acesta decedand la spital, au fost condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare, relateaza Mediafax.

Tribunalul Brasov i-a condamnat pe politistul Liviu Andrei Iordache si jandarmul Traian Octavian Dascultu la trei ani de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare de opt ani, pentru purtare abuziva si lovituri cauzatoare de moarte.

Sentinta instantei, data in 19 noiembrie, nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

In noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2013, politistul si jandarmul au batut crunt un barbat de 47 de ani, pe care apoi l-au abandonat in zona Pasajului Trudor Vladimirescu din Parcul Tractorul, de langa Gara Brasov. Barbatul a zacut doua zile in boscheti, in frig, fiind gasit in final de un cetatean care a chemat ambulanta. Victima a fost transportata la spital, unde a fost audiata de procurori de doua ori.

Dupa patru zile de la internare, in 28 ianuarie, barbatul a murit la spital, iar in 1 februarie Parchetul Tribunalului Brasov a inceput urmarirea penala pe numele politistului si jandarmului pentru loviri cauzatoare de moarte si purtare abuziva.

In urma incidentului, jandarmul de la Gruparea de Jandarmi Mobila "Burebista", in varsta de aproximativ 30 de ani, nu a mai fost lasat sa participe la misiuni de ordine publica si i-a fost retrasa munitia din dotare.

La randul sau, politistul de la TF Brasov si-a dat demisia imediat dupa ce a inceput urmarirea penala pe numele sau.