Ambasadorul american la Bucuresti Hans Klemm a sosit luni la Palatul Victoria unde se afla inca de dimineata si premierul Dacian Ciolos, informeaza Agerpres.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Potrivit unui anunt MAE, Hans Klemm are pe agenda zilei de luni participarea la cea de-a patra reuniune a Task Force-ului pentru implementarea "Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI intre Romania si SUA", co-prezidata de secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ionita si de adjunctul asistentului pentru afaceri europene si euroasiatice al secretarului de stat al SUA Hoyt Yee.

Oficialul SUA s-a intalnit vineri la Guvern cu prim ministrul roman iar ulterior Ambasada americana a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a fost vorba despre o vizita de curtoazie.

"In aceasta dimineata, ambasadorul Hans Klemm s-a intalnit cu prim-ministrul Dacian Ciolos la Palatul Victoria, in cadrul unei vizite de curtoazie. Ambasadorul l-a felicitat pe prim-ministru pentru numire si formarea noului guvern, si-a oferit sprijinul si a subliniat ca Statele Unite ale Americii vor ramane un aliat, partener strategic si prieten apropiat al Romaniei", se preciza in comunicatul Ambasadei.

Luni dupa amiaza premierul Dacian Ciolos are programata o sedinta informala cu ministrii pe tema bugetului pe 2016.