Procurorii DIICOT Sibiu au facut luni sase perchezitii pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de persoane si proxenetism, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2015, pe raza municipiului Sibiu, s-a constituit un grup infractional organizat specializat in recrutarea si exploatarea mai multor persoane de sex feminin care au fost constranse la practicarea prostitutiei in folosul membrilor grupului iar ulterior au intrebuintat diverse forme de constrangere pentru a le determina sa continue practicarea prostitutiei.

Membrii grupului racolau tinere care proveneau de regula din medii defavorizate, centre de plasament sau care aveau o situatie financiara precara si pe care le convingeau sa se angajeze ca dansatoare in doua cluburi de striptease detinute de catre acestia.

Ulterior, prin amenintare, agresiune fizica sau alte forme de costrangere le obligau sa practice prostitutia in folosul lor, prin intretinerea de relatii sexuale cu diferiti clienti ai cluburilor.

Asupra victimelor recrutate era exercitata o puternica presiune psihica iar pentru a mentine controlul asupra acestora membrii grupului apelau la amenintari si uneori la violente fizice unele dintre victime fiind spitalizate in urma actelor de agresiune suferite, arata sursa citata.

Pe langa victimele traficului de persoane asupra carora au exercitat amenintari si acte de agresiune membrii grupului au exploatat si alte tinere pe care le-au indemnat sau determinat sa practice prostitutia, obtinand importante foloase patrimoniale.

Desi initial persoanele vatamate au acceptat sa practice prostitutia, ulterior membrii grupului au exercitat diverse forme de constrangere asupra acestora pentru a le determina sa continue practicarea prostitutiei in folosul lor (de la restrangerea libertatii de actiune si miscare, prin retinerea actelor de identitate, a telefoanelor sau cartelelor, interzicerea parasirii locatiei unde erau cazate, retinerea lucrurilor personale si lasarea fara imbracaminte, exercitarea unor acte de agresiune).

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 25 de persoane.