Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, cei mai multi alegatori de peste Prut l-ar vota presedinte al Moldovei pe Renato Usatii (17%), informeazaAgora.md, citand un studiu elaborat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova.

Renato UsatiiFoto: Captura YouTube

Liderul Partidului Nostru este primul si in topul increderii cetatenilor in politicieni, alaturi de socialistul Igor Dodon. De cealalta parte, partidele pro-europene se confrunta cu neincredre si rating scazut, noteaza sursa citata.

Totodata, 82,7% dintre cetateni considera ca presedintele tarii trebuie sa fie ales de catre popor. Daca duminica viitoare vor avea loc alegeri, 17,8% ar vota pentru Renato Usatii. 15,5% l-ar alege pe Igor Dodon ca sef al statului, iar 13,3% o vad la sefia tarii pe Maia Sandu.

Daca ar avea loc alegeri parlamentale, 16,4% ar vota cu socialistii, 15,2% - cu Partidul Nostru, cei din PPEM ar putea fi alesi de 6,8%, cu PD ar vota 6,7%, iar cu un eventual partid al Platformei DA va fi votat de 6,3%. In acelasi timp, cu PLDM ar vota doar 2,5%, iar cu PCRM - 5,5%.