Armata siriana si militiile aliate, sprijinite de bombardamentele rusesti au preluat controlul a doua orase din vestul Siriei, dupa batalii grele cu luptatorii Statului Islamic, a anuntat luni Observatorul Sirian tentru Drepturile Omului, citat de Reuters.

Raiduri aeriene ruse in SiriaFoto: Captura YouTube

Media de stat siriana a transmis ca forte militare si locale au luat controlul oraselor Mheen si Hawwarin, din sud-vestul orasului Homs, ucigand un numar mare de militanti ai Statului Islamic.

Cele doua localitati sunt la est de autostrada nord-sud ce trece prin cele mai imprtante orase siriene, cruciala pentru controlul teritoriului dominat in mare parte de fortele guvernamentale, aflat in vestul tarii.

Acestea sunt, de asemenea, aproape de drumuri ce leaga orasul Palmyra (in mijlocul desertului), detinut de Statul Islamic, de orasele din vestul tarii.

Observatorul, care monitorizeaza conflictul sirian ce dureaza de aproape cinci ani, a spus ca aeronavele siriene si rusesti au desfasurat zeci de lovituri in zonele din jurul Mheen si Hawwarin.

Forte aeriene ruse au efectuat un numar de 141 de zboruri si au lovit 472 de tinte teroriste in Siria in week-end, scrie agentia de stiri Ria Novosti care citeaza Ministerul rus al Apararii.