Directorul Colegiului National Gheorghe Sincai din Baia Mare, Cristian Heuberger, si directorul adjunct, Marina Lici, au demisionat dupa ce primarul municipiului, Catalin Chereches, a participat la o sedinta a elevilor, care a avut ca tema decizia conducerii acestei unitati de invatamant de a introduce obligativitatea purtarii uniformei, scrie Pressone.ro. Intalnirea elevilor cu primarul, care a avut loc luni, 16 noiembrie, in amfiteatrul liceului, a fost filmata, iar inregistrarea a fost postata pe internet chiar de catre primarul Catalin Chereches, potrivit ActualMM.ro. Motivul demisiei conducerii liceului este reprezentat de ironiile strecurate de mai multe ori, de catre primar, pe parcursul intalnirii cu elevii, la adresa deciziei conducerii de a introduce obligativitate purtarii uniformei, ironii primite in mai multe randuri cu hohote de ras si cu aplauze de catre elevi.

Catalin CherechesFoto: Agerpres

Inregistrarea video a intalnirii primarului Catalin Chereches cu elevii:

Primarul Catalin Chereches si-a inceput intalnirea cu elevii spunandu-le acestora ca "am vrut sa am intalnirea asta asa mai informala pentru ca eu sunt foarte sensibil la tot ce mai scrieti voi si pe Facebook, si pe diverse site-uri, si la mesajele pe care mi le trimiteti. Asa am facut si cand cei de la Inspectoratul Sscolar au incercat sa blocheze balurile. I-am convins ca nu e inspirat ceea ce vor sa faca si am reusit."

Primarul le-a spus elevilor, pe parcursul intalnirii, ca, in opinia sa, uniforma "nu arata cat de bun si frumos e colegiul Sincai sau cat de buni si frumosi sunteti voi", iar aceasta problema ar trebui "transata intr-un mod mult mai deschis".

"Sunt sensibil ca in liceul meu, ca si in liceul vostru, se impun niste reguli care nu au legatura cu calendarul, calendarul insemnand 2015, cum trebuie sa evolueze tineretul si lumea de azi, care sunt libertatile si modul in care trebuie sa ne exprimam cu totii. Nu vreau sa il sabotez pe domnul director, nu vreau sa ii sabotez nici pe altii... nu ca nu as putea sa o fac. (aplauze si hohote de ras ale elevilor - n.red.) Nu ca nu am avut si eu divergentele mele cu domnul director, care imi e simpatic pana la un anumit punct...", a continuat Chereches.

"Cred ca fiecare dintre voi aveti personalitatea voastra, si prin modul in care va alegeti tricoul, geaca, jeansii... Nu sa va aliniem pe toti imbracati intr-un sac. Nu cred ca o fata trebuie sa vina in uniforma. Fetele trebuie sa fie admirate, nu pentru uniforma lor", a punctat primarul Chereches.

  • Catalin Chereches, urmarit penal de DNA in doua dosare de coruptie

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, este urmarit penal de procurorii DNA, pentru mai multe fapte de coruptie, in doua dosare.

In primul dintre ele, DNA il acuza pe Chereches de luare de mita, trafic de influenta si operatiuni financiare incompatibile cu functia sa. Procurorii sustin ca edilul din Baia Mare a cerut si a primit bani de la 5 firme pentru a le favoriza in procedurile de achizitie publica organizate de primaria Baia Mare, la atribuirea contractelor si pe parcursul derularii lor.

In al doilea dosar in care este implicat, Chereches este acuzat de abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de evaziune fiscala, toate in forma continuata, intr-un caz care vizeaza finantarea clubului HCM Baia Mare.