Meteorologii au instituit un cod portocaliu ce vizeaza ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori in zonele montane si submontane, in judetul Maramures, precum si in zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj, in intervalul 21 noiembrie, ora 2:00 - 22 noiembrie, ora 12:00. Pe parcursul zilei de sambata (21 noiembrie) si in noaptea de sambata spre duminica (21/22 noiembrie) in judetul Maramures, precum si in zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj se vor acumula cantitati de apa care vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Cod portocaliu si cod galben de ploiFoto: ANM

Meteorologii au instituit, de asemenea, cod galben in intervalul 21 noiembrie, ora 9:00 - 22 noiembnrie, ora 9:00, avertizare ce vizeaza ploi in vestul, nord-vestul si nordul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp. In noaptea de sambata spre duminica (21/22 noiembrie), in Muntii Apuseni si grupele nordice ale Carpatilor Orientali, dar si la inaltimi de peste 1800 m in celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.

Precipitatii mixte sunt posibile duminica (22 noiembrie) si in zonele de deal din vestul si nordul teritoriului.

Temporar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze de 55...60 km/h. La munte, cu precadere in zona inalta va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, trecator viscolind ninsoarea.