Teatrul Nottara risca sa fie inchis in urma legii promulgate recent prin care este interzisa orice activitate in cladiri cu risc seismic mare, a declarat joi seara managerul institutiei de spectacole, Marinela Tepus, adaugand ca va cere primariei o noua expertiza asupra cladirii in care functioneaza Teatrul Nottara.

Teatrul Nottara nu-si mai poate tine spectacolele in sediul propriuFoto: Teatrul Nottara

"Teatrul Nottara se afla intr-o situatie extrem de grava. (...) Din pacate, in urma promulgarii acelui articolas cu bucluc, dintr-o lege care exista din 2008, se presupune ca peste cateva zile acest teatru se va inchide. Si nu e singurul, sunt 11 cladiri pe bulevardul Magheru, toate au la parter centre comerciale sau institutii - sunt doua cinematografe in aceasta situatie, care isi vor inchide portile suspendand activitatea. Dorinta noastra, a Teatrului Nottara, este nu de a nu se inchide daca intr-adevar aceasta cladire presupune un mare risc pentru cei care sunteti aici, pentru noi, pentru cei de pe strada. Dorinta noastra este, si am cerut si eu, si a cerut inaintea mea si Mircea Diaconu, primariei, de fapt directiei abilitate, sa se faca o noua expertiza. De fapt, ne intereseaza situatia reala a acestui imobil", a declarat Marinela Tepus, citata de Agerpres.

Managerul teatrului a amintit ca cladirea in care se joaca spectacolele Teatrului Nottara a fost construita de Liviu Ciuley, tatal marelui regizor Liviu Ciulei, pentru familia sa: "Va spun o singura poveste: acest bloc a fost construit in 1945 de Liviu Ciuley, tatal marelui regizor, pentru familia sa, pentru Liviu Ciulei care avea sa devina acel mare regizor. Acelasi Liviu Ciuley, inginer extraordinar, este unul dintre aceia care au modernizat constructiile, care au facut dupa 1940 constructii in Bucuresti si in alte parti din tara, dupa noile norme privind seismicitatea acestui teren. Va dau cateva exemple: Palatul CFR - nu are bulina, Palatul nou BNR - nu are bulina, singurul imobil care are bulina este acela facut de el pentru familia sa. Putem noi sa credem ca a gandit pentru sine, acest Manole, un bloc mai prost decat celelalte? Asta vrem sa aflam - o expertiza reala facuta acum, cu mijloacele moderne ale anului 2015, ca sa ne dumirim."

Marinela Tepus a adaugat ca in ultima perioada, dupa ce publicul a fost consultat despre problemele care exista la Nottara, s-au facut investitii si s-a schimbat fata teatrului: "Dupa cum puteti vedea, Teatrul Nottara a facut curatenie, pentru dumneavoastra si la cererea dumneavoastra. Cand intrati in sala, de obicei vi se da un chestionar pe care sunteti rugati sa-l completati si sa-l puneti intr-o urna. Acolo scria ca suntem un teatru imbatranit, suntem un teatru prafuit, ca suntem un teatru in care miroase a mucegai, ca suntem un teatru care nu are confortul unui teatru de calitate europeana. Noi am citit si am facut tot ceea ce dumneavoastra ati spus. Peste cateva zile, ar urma sa se schimbe aceste scaune si scaunele din sala mica, care sunt si mai oropsite."

"Vrem sa atragem de partea noastra toti spectatorii, pe ceilalti actori, astfel incat sa obtinem, inainte de a se inchide portile acestui teatru, o noua expertiza. Cred ca o meritam. Vreau sa va spun ca, daca primaria nu va fi de acord cu aceasta expertiza, noi suntem gata sa facem o campanie de atragere de fonduri si sa ne platim singuri, cu ajutorul dumneavoastra, aceasta expertiza. Astazi ma intalnesc cu niste arhitecti ca sa-mi dea o estimare. Nu stiu cat costa o astfel de expertiza, dar nu cred ca o sa coste luna de pe cer si va asteptam atunci, asa cum ati fost si altadata alaturi de noi, nu sa platiti un bilet de spectacol, poate sa platiti costul unui bilet care sa se transforme in posibilitatea noastra de a ne face singuri aceasta expertiza", a incheiat Marinela Tepus.