Directorul Centrului de Transfuzie Sangvina Bucuresti, Doina Gosa, a declarat joi, pentru Agerpres, ca numarul de donatori a scazut fata de perioada care a urmat tragediei din clubul Colectiv, insa a precizat ca deocamdata sunt stocuri suficiente pentru aceasta saptamana.

"A scazut numarul de donatori. Eu ma asteptam sa scada. Am ajuns de exemplu astazi in centru la numarul de donatori pe care ii aveam pana in accidentul de la Colectiv. Norocul nostru este ca am avut multi donatori la Academia de Politie. Am avut colecta mobila, asa ca pana la urma tot 300 pungi am recoltat. Am avut de acolo 130 de unitati. In centru au fost 170 de unitati fata de 500 cate au fost dupa tragedie. Dupa aceea, noi le procesam. Dintr-o unitate putem face mai multe produse", a afirmat medicul hematolog.

Potrivit Doinei Gosa, grupele de sange deficitare sunt cele negative. "De exemplu, AB4 negativ este cel mai rar. Avem deocamdata sange, nu avem probleme, pentru ca avem stocuri din urma. Avand numar mare de donatori am dat spitalelor care si-au umplut si ele frigiderele si aveam si noi frigiderele pline. Deocamdata stam bine, dar de saptamana viitoare... M-am gandit ca voi scrie duminica seara un mesaj pe pagina de Facebook a centrului", a informat ea.

Medicul hematolog a adaugat ca unii dintre donatori au fost suparati ca nu este deschis centrul sambata si duminica si in cursul saptamanii si dupa ora 18.00.

"Unii dintre ei erau foarte suparati ca nu deschidem centrul si sambata si duminica, de ce nu lucram si seara la 18.00, de ce nu ii primim pe toti. Eu spuneam ca nu trebuie sa vina toti odata, ci esalonat", a afirmat Gosa.