Klaus Iohannis: Incadrarea consumului ridicat de antibiotice drept problema de siguranta nationala nu este una nejustificata
"Administratia Prezidentiala isi propune sa ofere, cu acest prilej, expertilor prezenti la eveniment o platforma de dialog si dezbatere in vederea identificarii de solutii concrete si strategii de interes national adaptate sistemului de sanatate din Romania", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, cu ocazia Zilei Europene de Constientizare asupra Consumului si Rezistentei la Antibiotice.
Cu acest prilej, Administratia Prezidentiala a organizat, la initiativa Societatii Romane de Microbiologie, la Palatul Cotroceni, simpozionul "Antibioticele - utilizare in exces si rezistenta, impact major asupra sanatatii publice".
"Cresterea continua a rezistentei microbiene la antibiotice a atins in ultimii ani nivelul unei amenintari serioase la adresa sanatatii populatiei la nivel international. Avem, din pacate, o cunoastere limitata a dimensiunilor fenomenului in tara noastra. Ceea ce stim este extrem de ingrijorator si au fost parcursi prea putini pasi in comparatie cu celelalte state europene catre controlul rezistentei microbiene. Este necesara identificarea de solutii pentru a defini obstacolele ce trebuie depasite in cadrul unui program de actiune national destinat combaterii rezistentei la antibiotice", a afirmat, in cadrul simpozionului, Dr. Diana Paun, Consilier de Stat, Departamentul Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Dubla negatie suna ca naiba.
Exista bacterii si virusi care au devenit imuni la orice antibiotic, chiar si la noua clasa de antibiotice.
Deci da, asta e un risc imens de securitate, nici nu incape discutie ca nu e. Nu imi imaginez ca cineva poate fi atat de ignorant sau rau-intentionat incat conteste ca rezistenta la antibiotice e un pericol major de securitate, nu doar pentru Romania, dar pentru intreaga omenire.
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs194/en/
poate nu ai aflat dar pe 4 noiembrie au fost la Bucuresti 8 sefi de stat din Europa centrala si de est membre NATO. tocmai despre actiunile rusesti s-a discutat. dar presa nu prea a scris despre asta. Ponta si-a dat demisia tot in dimineata aia, asa ca s-a comentat despre Ponta. despre coruptie se discuta tot timpul, iar atata timp cat DNA-ul isi face treaba (tocmai l-au saltat si pe primarul Resitei) ce sa mai zici? problema este sa ajunga dosarele bine facute in instanta. sa nu fie loc de intors. iar invazia "maimutelor islamice" nu s-a produs inca. si nici nu prea o sa vedem asa ceva pe plaiurile mioritice. daca erau chinezi cum le spuneai, maimute galbene? sau daca erau evrei? maimute sioniste sau cum? daca erau negri presupun ca le ziceai simplu maimute, poate africane. cand apar anunturi pe usile unor restaurante din vest cu interzis cainilor si romanilor, cum ti-se pare?
Astea fiind stabilite, de ce nu putem discuta si de consumul de antibiotice, unde suntem pe locul 3 in UE? O problema e ca se cheltuie o gramada de bani aiurea, si o alta e ca daca mergi cu copilul la doctor cu guturai iesi cu augmentin pe reteta. Iar dupa aia, cind vei avea nevoie cu adevarat de antibiotic, te vei trezi ca nu mai are nici un efect.
Daca mergi la doctor si spui ca te-ai taiat...repede antibiotice...
prostimea nu stie asta si au incredere in "doctori" ...
Pina nu se sparge cercul asta vicios, vom vedea in continuare supraconsum cu acordul doctorului.
Cit despre antibioticul luat dupa ureche, aici ar trebui luata de guler farmacia care vinde antibiotic fara reteta, incalcind legea.
Ce 3-5 ani, fratello? Sa fie vietasi, sa aiba si doftoru de cartier o paine de mancat.
Georgele, daca esti un doctor bun n-or sa te evite pacientii doar pentru ca incerci sa ii protejezi de antibiotice luate inutil.
In loc sa-ti faci griji ca pleaca pacienti la diversi distribuitori de medicamente, gandeste-te la cum sa-i vindeci pe ceilalti, si ei or sa-ti aduca alti musterii.
In buricul Bucurestiului vin la doctor cu lista despre ce vor sa ia! Nu vorbi daca nu stii! Vezi-ti de IT-ul tau sau domeniul total paralel in care activezi! Sa vezi crize pe ei eu am scris X pe foaie, sau am zis X nu Y!!! Nu vorbi daca nu stii!
Lasa-i dracului sa plece, sa-i scoata altuia peri albi.
De obicei se considera gresit ca "securitate nationala" e legat doar de spionaj, terorism, razboi, conflicte sociale, resurse energetice, etc.
Dar uite ca acum cativa ani, in 2009, s-a luat decizia in CSAT ca si coruptia e o problema de securitate nationala iar rezultatele pozitive s-au vazut rapid si masiv in combaterea coruptiei.
Dupa exemplul pozitiv al luptei impotriva coruptiei, ar fi util sa fie adaugate alte cateva obiective.
Trebuie avute in vedere demografia si politica natalista, politica de sanatate si consumul excesiv de medicamente, de droguri, (dar si de de alcool sau tutun, de zahar, carne procesata industrial sau alte alimente considerate nocive de OMS), politica de imigratie, Diaspora, strategia in cercetare (pt nanotehnologii si ingineria genetica impactul va fi imens si dur pentru tarile nepregatite), politica in educatie.
Romanul baga in el antibiotice ca pe seminte si apoi se intreaba de ce raceste la fel de des, iar simptomele sunt mai grave; daca un antibiotic distruge doar 99 din 100 de bacterii atunci acea bacterie care scapa se inmulteste si va deveni rezistena la acel antibiotic. Romanul trebuie sa inteleaga ca racesti, te simti rau cateva zile, dupa care corpul isi revine si este updatat "antivirusul" la acea bacterie. Degeaba iei tone de medicamente, ca nu te simti mai bine, ci doar vei avea un pipi scump (in afara cazurile de febra cand trebuie sa te tratezi ca sa nu-ti prajesti creierul).
2. Sa nu se mai dea din farmacii nici macar pentru 24 de ore. Esti in varful muntelui si copilul are 41 de grade, ghinion, il duci de urgenta la un spital ca de-aia sunt spitale!
3. Medicii de familie dau pentru orice antibiotic pe reteta, nu pentru ca asa cred ei dpdv medical, dar pacientii se duc "sa-i dea doctorul X antibiotic" Daca ii zice sa astepte 2-3 zile pe antitermice pacientul "se supara" si-si ia fisa de la medic. Cum supravietuirea medicului de familie depinde de numarul de pacienti medicul este prins intr-o capcana in care scrie viroza si prescrie antibioric. Sa se INTERZICA medicilor de familie prescrierea de antibiotice fara antibiograme. Bolnavul va astepta 2-3 zile pe antitermice, iar daca nu poate medicul de familie sa il trimita la un medic specialisti. SIngurii care sa poata da antibiotice fara antibiograma sa fie specialistii, si doar pana vine rezultatul antibiogramei.
4. Sa se dea si celelalte medicamente in afara antibioticelor tot la fel de strict cu reteta. Acum cand ii doare spatele se apeleaza imediat la antiinflamatoare: majoritatea se dau cu reteta, sa fie foarte strict, ai nevoie, mergi la medic! Poate si din acest motiv medicii nu au ce face in tara, in felul asta oamenii ar putea sa apeleze la serviciile medicilor care pleaca an de an din tara. S-ar impusca doi iepuri dintr-o lovitura. O ranitidina, o crema nidoflor,. o fiola de ser, toate se dau cu reteta, de acum inainte, pentru a ajuta si medicii sa fie strict cu reteta!
Asta e problema! De aceea sunt atat de rezistenti microbii si nu mai reactioneaza la tratamentul cu aceste antibiotice! Cine raspunde de deformarea retetelor de preparare a acestora??? Asta e intrebarea cea mai importanta!
Dupa ce veti rezolva acest aspect si celelalte se vor rezolva d e la sine!
Insa dupa parerea mea, interesele financiare internationale, sunt atat de mari si atat de mare e caracatita, ca nu ii veti gasi niciodata ochiul!
P.S. La fel s-a întâmplat cu insectele și antidăunătorii - înainte de revoluție îi auzeam pe țăranii din satul meu văitându-se că DDT-ul nu mai e de calitate, că nu mai mor gândacii de COlorado și păduchii găinilor (pe urmă nici nu s-a mai fabricat insecticidul cu pricina). De fapt, insectele căpătaseră rezisteță la substanța activă.
P.P.S. Sper că nu mi-am „răcit gura) (i.e. încălzit tastatura) degeaba. Aștept măcar niște înjurături sub formă de semne de operații aritmetice :-P
-de laboratorul in care se dezvolta intentionat, microoorganisme, care sa nu mai raspunda la antibiotice, ati aflat?
de metoda de plantare intentionata pe piata, pt ca populatia de pe glob sa fie decimata, pt ca este in numar prea mare, ati aflat?
de aceea am scris ca este o caracatita atat de mare, ca niciodata nu o sa ii dea de cap..
si povestea cu DDT-ul este aceeasi cu cea despre antibiotice! in preparea solutiei nu mai sunt aceleasi substante, pt ca asa sunt directivele UE-draga noastra terminatoare,(care ne invata, dar nu vrem noi sa intelegem, ca ne vrea binele, si cum sa facem laptele, care nu mai e lapte, si cum sa facem branza, care numai branza nu se numeste, si cum sa ne tinem mortii, si cum sa sacrificam animalele, si cum sa tratam boabele de porumb si de grau, ca sa avem recolta.. si cum sa culegem plantele cu actiune farmaceutica..si tot asa)..pt ca au constatat ei, ca sunt nocive sanatatii mediului, si populatiei, acele subst care le produceam noi, in tara noastra, si prin urmare tb inlocuite.. cu ceva.. ce produc doar ei!!!
asta e problema..dezvoltarea exportului tarilor puternice, pe seama tarilor mai putin dezvoltate!
si va mai pot da exemple multe:
piramidonul, algocalminul,Biseptolul,polidinul..au ei explicatii si inventii pt toate..
au omorat industria noastra farmaceutica, in favoarea celor internationale..
cum ar putea sa spuna cineva, mai ales in calitate de presedinte de tara, ca este adevarat acest lucru?
Strainu-Cercel vorbea deunazi de rezistenta ridicata a microbilor din Romania si noi medicii suntem partial de vina pt situatie.
Nu se accentueaza suficient importanta si prevalenta VIROZELOR care NU vor fi tratate de nici un antibiotic.
Sursa: propria experienta - de 7 ani lucrez ca medic in vest ...
de viroze care asociate cu alte boli ale pacientului, (de ex astmul bronsic si rinita alergica), pot duce la deces, ati auzit? ati auzit cati au murit cu zile, pt ca nu au fost primiti la spitale?
eu nu sunt medic, dar cred ca toata medicina din vest e o mare porcarie.. si mai esti si asigurat pe o asigurare destul de costisitoare..
nici plante cu efect farmaceutic recomandate, nici nimic.. doar antitermice, siropuri si antiinflamatoare.. timp de 4-6 sapt.. pe bune?
eu cred ca viroza ramane un capitol discutabil..
si ..da.. dumneavoastra medicii sunteti de vina in mare parte.. de acord. pt ca nu ii invatati pe cei bolnavi sa stea acasa, izolati, sa nu mai imbolnaveasca si alte persoane din jurul lor!
..tb ca in cazul in care ti-e rau, sa te poti duce la spital..
dar pt ca la spital nu avem cum sa ajungem, pt ca e prea departe, sau nu suntem primiti, suntem batjocoriti.. la doctorul de familie stai cu orele la usa, apelam la farmacii..
eu spun ca e foarte bn ca putem lua din farmacii antibiotic pt 3 zile, ca prim ajutor.pana ajungem la medic..altele sunt problemele grave si de rezolvat urgent in tara asta..
sa traiti!
sanatate!
Antibioticele trebuie sa fie interzise la vanzare fara reteta de la un medic. Simplu
Oriunde in EU nu poti cumpara antibiotice daca nu aimo prescriptie de la un medic.
problema voastra care e? ca se dau antibiotice fara reteta sau ca nu suntem tratati ca niste pacienti care cotizeaza la sanatate si deci ar tb sa ii fie respectate drepturile?
Incadrarea consumului ridicat de antibiotice drept problema de siguranta nationala? Domnule Klaus Iohannis- asta e problema noastra din sanatate? Mai luati-o odata si mai ganditi-o..poate pana la urma, reusiti sa o si vedeti!
Poate ca vi se pare normala situatia cu cardul de sanatate, prin care suntem obligati sa cedam organe..D
aca se voia copiat un sistem de sanatate bun, aveati de unde.. noi am inceput cu cardul la care alte t.. o alta magarie marca Banicioiu!
Lasă un comentariuGo to comments
Fabrica Titan produce paine conform Codex Alimentarius
Pe pachetele de paine “Titan” scrie deja ca painea este fabricata conform Codex Alimentarius. Se pare ca experimentul “Codex Alimentarius” incepe cu Romania. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea “Codexului”, alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).
Dupa cum s-a mai spus in alte articole care abunda in presa, “Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cieca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de controlat de fortele oculte.
Nu a trecut o luna si iata ca apare stirea ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca “beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta.” Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania , Franta, SUA, Canada si Marea Britanie.
Neoficial, conform cercetatorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta care intra rapid in combinatii chimice, devenind