Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, ridicat si audiat miercuri seara de procurorii DNA, a fost plasat sub control judiciar pe cautiune, el trebuind sa depuna suma de 2 milioane de lei in termen de 48 de ore, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

UPDATE ora 10.25In timpul audierilor de 8 ore de miercuri, Budeanu si-a recunoscut faptele si a dat detalii importante in dosar, potrivit procurorilor citati de Digi24.

Nici Budeanu, nici avocatul sau nu au precizat, la iesirea de la DNA, de ce este acuzat fondatorul Cancan.

Radu Budeanu, a fost ridicat de procurorii DNA si dus la audieri, miercuri seara, surse judiciare afirmand ca el este implicat, alaturi de Dan Andronic si omul de afaceri Bogdan Buzaianu in dosarul Hidroelectrica al Elenei Udrea.

Surse judiciare declarau, pe 20 octombrie, pentru Mediafax, ca fondatorul Cancan, Radu Budeanu, si Dan Andronic, asociatul majoritar al societatii Editura Evenimentul si Capital, care editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, si director general al Evenimentului Zilei, sunt implicati in cel de-al treilea dosar al Elenei Udrea, privind un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari.

In 7 octombrie, procurorii DNA au facut perchezitii la firma Cancan TV, la cabinete de avocatura si la locuintele mai multor persoane, intr-un dosar privind fapte de trafic de influenta si spalare de bani, iar surse judiciare afirmau ca printre cei vizati de anchetatori ar fi politicieni si patroni de presa.

Aceleasi surse afirmau ca si Radu Budeanu, care in prezent nu mai este in actionariatul firmei, dar controleaza publicatia tabloida si proiectul Cancan TV, ar fi vizat in ancheta si urmeaza sa fie audiat, el fiind atunci plecat din tara Dan Andronic a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie in 29 iulie, el spunand, la iesire, ca a fost chemat de anchetatori sa aduca mai multe documente, fara a preciza in ce calitate a fost chemat.

In acest dosar ar fi implicat si Bogdan Buzaianu, afirma surse judiciare, care spun ca acesta ar fi omul de afaceri la care fac referire procurorii DNA in legatura cu contractul cu Hidroelectrica, pentru care Udrea ar fi cerut mita 5 milioane de dolari. Bogdan Buzaianu, proprietarul Energy Holding si finul fostului ministru al Economiei din perioada guvernului Nastase Dan Ioan Popescu, este unul dintre "baietii destepti" din energie, expresie lansata de fostul presedinte Traian Basescu, care ii definea astfel pe cei care cumparau energie de la stat la preturi subevaluate pentru a o revinde cu castiguri mari.

Acordul cu Energy Holding a adus Hidroelectrica cele mai mari pierderi dintre toate contractele cu "baietii destepti" - 1,4 miliarde lei pentru perioada 2006-2012. Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi primit mita de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari si o creanta de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.