Cetatenii au la dispozitie, de marti, un nou site si aplicatii de mobil (iOS si Android) pentru a seziza si raporta autoritatilor problemele de ordin civic cu care se confrunta in spatiul public, in cadrul proiectului Civic Alert, potrivit unui comunicat remis agentiei Mediafax.

Site-ul www.civicalert.ro si aplicatiile de mobil reprezinta cea mai simpla conexiune intre cetatean si autoritatile administrative, initiativa avand drept scop sa puna la dispozitia cetateanului o forma moderna de sesizare si raportare a problemelor cu care se poate confrunta.

Concret, cetatenii au la dispozitie o aplicatie de mobil prin care pot raporta instantaneu catre autoritati orice problema din orasul lor in trei pasi simpli: fotografie, geo-localizare automata pentru a inregistra adresa si selectarea categoriei in care se incadreaza problema semnalata.

Raportarea si gestionarea relatiei cu autoritatile se face mai departe prin intermediul Call Centerului proiectului Civic Alert, de unde agentii vor verifica, redirectiona si trimite sesizari oficiale catre autoritatea competenta si se vor asigura ca orice alerta initiata in acest fel (indiferent daca este vorba de o plangere, sesizare, petitie sau initiativa) va ajunge in cel mai scurt timp direct la administratia publica responsabila cu reglementarea problemelor de aceasta natura, urmarind totodata si stadiile parcurse pentru rezolvarea acesteia.

Gestionarea sesizarilor se va face prin intermediul celor mai moderne si puternice solutii software la acest moment, iar procesele sunt gestionate la cele mai actuale standarde profesionale.

Luand in considerare faptul ca, prin intermediul aplicatiei de mobil descrise, cetatenii pot pastra o mai stransa legatura cu organele abilitate pentru remedierea situatiilor sesizate pentru solutionarea acestora, proiectul incurajeaza folosirea acestei unelte moderne pusa in slujba cetateanului, pentru a ajuta la crearea unui spatiu civic mai modern si mai civilizat.

Obiectivele proiectului Civic Alert sunt ca prin aceasta aplicatie sa imbunatateasca spatiul civic si sa creasca gradul de implicare a cetatenilor in viata comunitatii lor.