Directorul Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac, cere in mod public demisia comandantului Cosmin Balcu, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, dupa ce inspectorii ISU au inchis mai multe sali si spatii culturale din localitate inclusiv Sala Radio, despre care directorul unitatii sustine ca are toate facilitatile necesare, scrie turnulsfatului.ro.

Constantin Chiriac - nominalizat la cat. Diplomatie culturala: Foto Maria-StefanescuFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

In ceea ce priveste inchiderea Salii Radio, Constantin Chiriac sustine ca aceasta vine la un an dupa ce aceeasi inspectori ISU au cerut doar largirea intrarii in sala cu acces din spatele Casei de cultura a sindicatelor, iar acest lucru a fost a fost respectat intocmai:

"Noi am facut toate demersurile pentru a fi in regula. Ne-au cerut sa fie o intrare mai larga am desfacut toate gradenele si am facut intrarea mai larga. Acolo sunt doar 90 de locuri, iar legea spune ca trebuie sa ai o singura iesire", arata directorul Teatrului national Sibiu.

Totodata, Constantin Chiriac sustine ca seful ISU Sibiu i-a fi cerut "cate zece locuri" pentru fiecare spectacol din cadrul Festivalului Teatru de la Sibiu, eveniment anual cu traditie.

"Nu i-am dat nimic, pentru ca nimeni nu are invitatii pentru ca i se cuvine. Au venit cu liste intregi sa le dau bilete la festival", sustine Chiriac.

Directorului teatrului din Sibiu a mai aratat ca ISU Sibiu a inchis Casa de cultura a sindicatelor cu doua ore inaintea inceperii Festivalului de jazz Mozaic, care urma sa se desfasoare in acest spatiu. In acest context, Chiriac a caracterizat actiunea pompierilor drept "un boicot cultural", afirmand ca alternativa inchiderii ar fi fost prezenta masinilor de pompieri la Casa de Cultura, mai arata turnulsfatului.ro.