Miercuri, vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an in toata tara, astfel ca se vor inregistra temperaturi maxime intre 10 si 21 de grade si minime intre 3 si 10 grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

Cerul va fi temporar noros in jumatatea nordica, astfel incat va ploua pe arii extinse in Maramures si la munte, unde se pot cumula pana la 15...20 l/mp si local in Crisana, Transilvania si Moldova. In zona montana, la peste 1800 m altitudine, vor fi si precipitatii mixte. In sudul si sud-estul teritoriului cerul va fi variabil si doar cu totul izolat va ploua slab. Vantul va sufla tare la munte, iar in celelalte zone va fi slab si moderat, cu intensificari trecatoare si la cote mai reduse. Izolat se va semnala ceata.

La Bucuresti, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal la aceasta data, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 7...8 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari, ziua.

Joi, valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile nordice unde, mai ales noaptea, izolat se vor semnala ploi slabe. Vantul va avea intensificari trecatoare indeosebi pe parcursul zilei in majoritatea regiunilor, in schimb la munte acestea vor fi sustinute, iar pe crestele inalte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 10 si 20 de grade, iar cele minime intre -2 grade in estul Transilvaniei si 10 grade in Delta Dunarii.