Grecia si creditorii internationali au ajuns marti la un acord privind reformele economice si financiare care trebuie luate de autoritatile de la Atena pentru a primi urmatoarea transa de imprumut in valoare de 2 miliarde de euro, au declarat trei oficiali citati de Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Grecia se imprumuta ieftin acumFoto: bundesbank.de

Acordul, convenit in cursul diminetii, va crea conditiile si pentru deblocarea unor fonduri de 10 miliarde de euro necesare recapitalizarii bancilor.

Potrivit acordului de sprijin in valoare de 86 de miliarde de euro convenit in vara, Grecia trebuie sa adopte 48 de masuri de reforma, considerate de importanta majora, in schimbul transei de imprumut de 2 miliarde de euro necesara platii salariilor, facturilor si arieratelor.

Finalizarea primului set de reforme, impreuna cu unele suplimentare legate de sectorul financiar, a reprezentat o preconditie pentru ca Grecia sa primeasca fondurile de 10 miliarde de euro necesare bancilor.

Reformele convenite mai trebuie sa treaca joi si de votul Parlamentului de la Atena, inainte ca reprezentantii Ministerelor de Finante din zona euro sa aprobe frunizarea celor 12 miliarde de euro, au aratat oficiali europeni.