Procurorii efectueaza marti dimineata perchezitii la Consiliul Judetean Satu Mare. Potrivit unor surse din administratie citate de Agerpres, sunt vizati mai multi angajati ai institutiei, insa nu si presedintele Consiliului Judetean, Adrian Stef.Procurorii fac perchezitii si la sediul central al ANAF din Bucuresti, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

UPDATE 13.11"A fost o perchezitie la mine in birou, s-a luat un singur document", a declarat Mircea Govor la iesirea din institutie. El a precizat ca nu a fost informat cu privire la motivele pentru care s-au facut perchezitii, doar banuieste ca procurorii ar verifica mai multe plangeri facute de senatorul Valer Marian, fost presedinte al PSD Satu Mare.

Mircea Govor este vicepresedinte al CJ Satu Mare din 2009 si presedinte al PSD Satu Mare din 2013.

Procurorii DNA Oradea perchezitii la sediul din localitatea Catamarasti Deal- judetul Botosani al societatii comerciale Tehnic Asist SRL, dar si la locuinta din municipiul Botosani a administratorului acesteia, Mirel Vlas, transmite Agerpres.

Tehnic Asist SRL Botosani deruleaza lucrari de modernizare a Aeroportului din Satu Mare, dar si lucrari de intretinere sau modernizare a drumurilor judetene din Satu Mare.

DNA anunta marti ca procurori de la Serviciul Teritorial Oradea, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2010 - 2015.

Marti, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 16 de locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Satu Mare si Botosani, din care 2 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, transmite Directia Anticoruptie.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.