Un concert in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv va avea loc vineri, incepand cu ora 19.30, in Piata Universitatii din Bucuresti, sub titlul "Colectiv Unplugged", Peste 1.500 de persoane si-au anuntat online prezenta la eveniment, scrie Mediafax.

"Muzica ne-a scos in strada, muzica ne va tine in strada. Fara scene si amplificare. Unplugged. Multe chitare, voci bune si liniste pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinta, pentru a ne plange mortii, a ne ruga pentru supravietuitori si a celebra viata", este mesajul transmis pe contul de Facebook al comunitatii ColectivUnplugged.

De asemenea, cei care doresc sa participe activ la acest eveniment au la dispozitie un document online care contine - pana la acest moment - opt piese din repertoriul autohton si international, intre care compozitii ale lui Valeriu Sterian, Timpuri Noi, Leonard Cohen, John Lennon si Pink Floyd.

In urma incendiului care a avut loc in clubul Colectiv, pe 30 octombrie, au decedat 26 de persoane, iar in drum spre spital a mai murit o persoana. In 17 zile de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numarul victimelor ajungand, luni, la 56.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala, unele fiind trasferate in strainatate.