Petre Toba, propus ministru de Interne de premierul desemnat Dacian Ciolos, a primit aviz favorabil unanim din partea Comisiilor parlamentare pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, dupa ce a fost audiat luni, intr-o sedinta la care a participat si fostul ministru Gabriel Oprea.

Petre TobaFoto: Agerpres

Acesta a declarat, dupa audieri, ca principala prioritate a mandatului sau va fi cresterea gradului de siguranta a cetateanului.

"Sunt extrem de onorat sa fiu prezent in fata dvs, sunt extrem de onorat de propunerea primului ministru Dacian Ciolos de a face parte din echipa domniei sale. Am 51 de ani, sunt chestor general de politie, inspector general al Politiei Romane. Lucrez in politie de 25 de ani. Am inceput ca lucrator operativ, am parcurs toate etapele", a spus el, in fata parlamentarilor.

La scurt timp de la inceperea audierilor, presa a fost invitata sa paraseasca sala.

Intrebat daca va folosi escorta precum Gabriel Oprea, Petre Toba a raspuns: "Asa cum prevede legea. Atunci cand situatia de urgenta o impune se poate folosi iar daca Politia Rutiera insoteste poate fluidiza" traficul.