Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, participa luni la reuniunea ministrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene, care se va desfasura la Bruxelles, anunta Agerpres, citand un comunicat al MAE. Pe agenda CAE figureaza dezbateri pe tema Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, precum si cu privire la evolutiile recente in ceea ce priveste dimensiunea externa a migratiei, pe baza rezultatelor Summit-ului UE-Africa de la Valletta (Malta), din 11 - 12 noiembrie, precum si ale Conferintei la nivel inalt privind rutele migratorii din Mediterana de Est si Balcanii de Vest, de la Luxemburg, din 8 octombrie.

De asemenea, oficialii europeni vor trece in revista evolutiile recente din statele Parteneriatului Estic, inclusiv din perspectiva angajamentelor asumate la Summit-ul PaE de la Riga.

Un alt subiect de dezbatere va viza perspectivele reluarii dialogului privind procesul politic menit sa conduca la solutionarea crizei din Siria.

In marja reuniunii CAE, secretarul de stat va participa, totodata, la reuniunea Grupului de Prieteni ai Georgiei, organizata de Lituania si Suedia, mai precizeaza MAE.