Partidul Social Romanesc va vota pentru investirea Cabinetului condus de Dacian Ciolos, insa o viitoare sustinere in Parlament va depinde de modul in care noul Guvern va raspunde asteptarilor populatiei, a anuntat duminica presedintele PSRO, Mircea Geoana.

"Romanii asteapta integritate si profesionalism de la viitorii ministri si oficiali guvernamentali si o depolitizare energica a administratiei publice nationale si locale. Jocurile politice din trecut, din vechea politica, nu mai sunt acceptate. PSRO considera ca principala obligatie a noului Guvern va fi sa vina cu un program de guvernare solid, axat pe crearea de locuri de munca. Asa cum s-a discutat zilele trecute, vom vota investirea Cabinetului Ciolos, dar sustinerea PSRO in Parlament va depinde foarte mult de modul in care noul Cabinet va sti sa raspunda acestor asteptari", a declarat Geoana, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

In opinia sa, cei mai multi dintre ministrii propusi de prim-ministrul desemnat sunt profesionisti, insa Dacian Ciolos va avea nevoie de o majoritate explicita pentru a putea guverna.

"Desi, in mare parte, premierul desemnat a venit cu o lista solida de profesionisti, nu exista suficienta claritate cu privire la majoritatea care va sustine Guvernul, dupa consumarea votului de investitura. Din punct de vedere politic, principala provocare va fi sa-si creeze o majoritate explicita care sa voteze proiectul de buget si care sa-i permita sa guverneze fara o continua negociere cu partidele politice. O buna comunicare cu partidele nu poate fi un substitut pentru o majoritate explicita", a aratat Mircea Geoana.