Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Franceze ca, pe fondul atacurilor armate, exploziilor si sechestrarii de persoane, produse in capitala Paris, in seara zilei de vineri, soldate cu sute de victime, presedintele Francois Hollande a decretat stare de urgenta pe tot teritoriul Frantei si inchiderea frontierelor.

Prefectura de politie Paris recomanda ca in urmatoarele ore cei care se gasesc la domiciliu sau in localuri profesionale sa evite orice iesire. Institutiile publice trebuie sa intareasca supravegherea intrarilor, sa-i primeasca pe cei care solicita accesul si sa intrerupa evenimentele sau manifestarile care au loc in exterior.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani aflati in regiunea pariziana sa respecte avertismentele de siguranta transmise de autoritatile franceze si sa evite orice deplasare. Daca se detin informatii despre cetateni romani care se afla intr-o situatie de urgenta, generata de vreun astfel de eveniment, se recomanda sa contactati Ambasada Romaniei la Paris pe numerele:+33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro

Citeste si: