Un barbat ranit in incendiul din clubul Colectiv a fost transferat, vineri, cu o aeronava a Inspectoratului General de Aviatie, la o clinica din Austria, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Unii dintre ranitii din Colectiv transferati in strainatate prea tarziu au ajuns suprainfectatiFoto: mapn.ro

"O aeronava tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviatie al MAI, special dotata medical pentru transportul aerian al victimelor, a efectuat vineri, 13 noiembrie, o misiune umanitara, pentru transferul in Austria a unui barbat ranit in incendiul de la clubul Colectiv", se precizeaza in comunicatul MAI, citat de Mediafax.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In doua saptamani de la tragedie au decedat alte 28 de persoane, numarul victimelor ajungand, vineri, la 55.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa noua au decedat, trei in Marea Britanie, doua in Olanda, una in Israel, una in drum spre Elvetia, una in Franta si alta in Germania.