Un pelerin polonez plecat pe jos spre Ierusalim s-a ratacit in muntii Valcii, dupa cum a declarat vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu.

"Joi seara, politistii din cadrul Postului de Politie Caineni, au fost sesizati telefonic de catre un cetatean din localitate cu privire la faptul ca a identificat in fondul forestier Boia un cetatean polonez care i-a solicitat sprijinul in vederea transportarii la un spital si contactarii familiei. Ajunsi la fata locului, politistii au stabilit ca cetateanul polonez in varsta de 33 de ani a plecat singur din luna septembrie de la locul de domiciliu intr-o deplasare pedestra, intr-un pelerinaj, avand ca destinatie finala locul sfant din Ierusalim. Ajungand pe teritoriul tarii noastre, respectiv in zona masivului muntos Fagaras, dupa vizitarea lacasurilor de cult si-a continuat deplasarea fara a avea un traseu prestabilit", a precizat Teodorescu.

Polonezul s-a dezorientat in timpul traversarii zonei montane, iar dupa 10 zile a fost gasit de apelant pe un drum forestier de pe raza localitatii Caineni.

Barbatul a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale, luandu-se legatura cu familia acestuia.