Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a transmis presedintelui Klaus Iohannis, propunerea de decorare a echipelor manageriale care au depus eforturi pentru salvarea celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv, informeaza un comunicat MS.

Ambulante incendiu club ColectivFoto: HotNews.ro

"Devotamentul cu care acestia au luptat clipa de clipa pentru vietile celor raniti in tragedia de la Colectiv si faptul ca, nu au pregetat cu nimic pentru a asigura pacientilor toate conditiile, au contribuit la salvarea a zeci de vieti. De asemenea, acesti medici si manageri au aratat ca sistemul medical din Romania este pe drumul cel bun. Ii asigur de toata stima si pretuirea mea pe toti medicii si asistentele, personalul auxiliar, care au luptat alaturi de noi in aceste zile grele pentru noi toti", a declarat Banicioiu.

De asemenea, in propunerea de decorare transmisa Presedintelui, ministrul Sanatatii a solicitat si decorarea membrilor Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, care zi si noapte au oferit informatii si sprijin tuturor celor implicati in efortul de salvare a celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv, se mai scrie in comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis a decorat miercuri cu ordinul "Meritul Sanitar" in grad de ofiter mai multi medici si asistenti medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din tara