Ministerul Sanatatii sustine amendamentul depus de deputatul Florin Buicu, care vizeaza plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar care a lucrat zi si noapte pentru ingrijirea ranitilor din clubul Colectiv, informeaza un comunicat de presa al MS.

Echipaje medicale intervin la incendiul din Club ColectivFoto: Hotnews

Amendamentele care au fost depuse la OUG nr. 35/2015 de catre deputat, vor fi sustinute ca amendamente agreate si de catre Ministerul Sanatatii la Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 27/2015, arata sursa citata.

Munca suplimentara efectuata potrivit alin.(512) incepand cu data de 30 octombrie 2015, se salarizeaza in functie de tariful orar aferent salariului de baza avut, la care se adauga un spor de 100% din tariful orar al salariului de baza.

"Prin acest amendament se propune plata suplimentara a personalului din sistemul sanitar care a acordat asistenta medicala, in afara programului normal de lucru, ranitilor din urma accidentului tragic din Clubul Colectiv. Este vorba de acei oameni care au venit in mod voluntar la serviciu, o parte dintre acestia lucrand non-stop chiar si 48 de ore pentru a incerca sa salveze viata persoanelor ranite", se scrie in comunicat.

"Munca suplimentara si efortul acestor profesionisti trebuie recunoscut, astfel incat plata orelor suplimentare pe care acesti oameni le-au efectuat mi se pare o masura binevenita. In conditiile in care ne confruntam cu exodul medicilor in strainatate consider ca este o pozitie justa ca atunci cand putem sa ii rasplatim pe profesionistii sistemului medical", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Impactul bugetar al acestei masuri este foarte mic, avand in vedere ca vorbim de un numar destul de mic de angajati, de un numar redus de unitati sanitare, explica MS, cu precizarea ca aplicarea prevederii se va face dupa ce va fi emisa o Hotarare de Guvern, iar sursa de finantare este Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.