Federatia Sed Lex a transmis HotNews.ro un comunicat de presa referitor la articolul "Cat de controversat este Vasile Marica, sindicalistul care a facut scandal in Parlament pentru cresterea salariilor bugetarilor", aparut in data de 11 noiembrie 2015. "In ceea ce priveste acuzatiile domnului Marius Ungureanu la care faceti referire in articolul mentionat, va aduc la cunostinta faptul ca i-am intentat proces pentru calomnie, am obtinut sentinta favorabila, ramasa definitiva si irevocabila, prin care instanta constata fapta domniei sale si imi acorda 25.000 euro daune morale", se arata in dreptul la replica.

In articolul mentionat se precizeaza ca Marius Ungureanu, fost sef al Vamii Giurgiu, a facut in februarie 2011 un autodenunt, povestind cum ii dadea mita lui Vasile Marica. Tot atunci a adus mai multe acuzatii grave la adresa sindicalistului.

"Marica a santajat toti directorii ANV, indiferent de culoare politica", "stia secunda de secunda tot ce se misca in punctele vamale, pe langa amenintarile de proteste", "Marica a infiintat, organizat si e principalul beneficiar al acestui sistem", a povestit Ungureanu, precizand ca s-a autodenuntat la DNA cu speranta "ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice". Ungureanu a spus ca a mai facut un autodenunt in 2003, dar nu s-a intamplat nimic. Acum, el s-a autodenuntat la DNA: "Sper ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice".

El a spus ca Vasile Marica si-a cumparat diploma de licentiat a unei facultati, in conditiile in care nu avea studii superioare. Ulterior, Vasile Marica a respins acuzatiile, iar DNA a anuntat ca nu a primit nicio sesizare din partea lui Marius Ungureanu. Vezi aici mai multe detalii.