Centrul de Resurse Juridice solicita demisia de urgenta a Inspectorului sef al Inspectiei Judiciare
Potrivit unui comunicat al CRJ, "este absolut ingrijorator faptul ca un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (dl. Constantin Luchian Constantinescu) a devenit subiect al autosesizarii Inspectiei Judiciare pentru simplul motiv ca a decis eliberarea din arest a primarului Piedone si cercetarea sa in libertate".
"In ceea ce priveste tendinta din ultimele luni ale Inspectiei judiciare de a se autosesiza pentru ca un judecator nu a declinat dosarul ministrului Oprea sau pentru ca l-a eliberat din arest pe primarul Piedone, ori pentru ca alti magistrati au pronuntat anumite solutii definitive (intotdeauna sesizarea a fost din oficiu, niciodata la cererea unui justitiabil), acest lucru arata suspendarea tacita a statului de drept si trecerea la justitia populara", potrivit sursei citate, care apreciaza ca "inspectia judiciara a devenit un instrument de hartuire a celor care inca fac magistratura".

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
daca probele aduse de procurori nu au fost suficiente pentru a indica acest lucru, atunci omul trebuie eliberat din arestul preventiv.
nu pot face totusi justitie cu aprecieri de tip 'cancer al societatii', pentru ca altfel am ramane si fara internet, caci ne dam prea mult cu parerea pe el.
omul e judecat dupa fapta lui, nu dupa amploarea coruptiei din sistem, putand fi vinovat doar pentru faptele lui.
daca ai citi cu atentie, ai observa tocmai asta este criticat de CRJ - presiunea publica duce la decizii nefondate, pripite, in care magistratii sunt suspectati imediat daca nu linseaza politicieni. nu trebuie linsati, ca altfel am fi in jungla. trebuie doar judecati dupa legile tarii.