Centrul de Resurse Juridice solicita demisia de urgenta a Inspectorului sef al Inspectiei Judiciare, apreciind ca "sistemul judiciar romanesc se afla intr-un pericol iminent cata vreme inspectori ai inspectiei judiciare se sesizeaza din oficiu cu privire la hotarari judecatoresti definitive".

Potrivit unui comunicat al CRJ, "este absolut ingrijorator faptul ca un judecator al Curtii de Apel Bucuresti (dl. Constantin Luchian Constantinescu) a devenit subiect al autosesizarii Inspectiei Judiciare pentru simplul motiv ca a decis eliberarea din arest a primarului Piedone si cercetarea sa in libertate".

"In ceea ce priveste tendinta din ultimele luni ale Inspectiei judiciare de a se autosesiza pentru ca un judecator nu a declinat dosarul ministrului Oprea sau pentru ca l-a eliberat din arest pe primarul Piedone, ori pentru ca alti magistrati au pronuntat anumite solutii definitive (intotdeauna sesizarea a fost din oficiu, niciodata la cererea unui justitiabil), acest lucru arata suspendarea tacita a statului de drept si trecerea la justitia populara", potrivit sursei citate, care apreciaza ca "inspectia judiciara a devenit un instrument de hartuire a celor care inca fac magistratura".