Ministerul de Externe a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care au de gand sa viziteze, joi, Grecia, unde protestele nationale ale angajatilor din domeniul feroviar, aerian, dar si a celor de pe feriboturi, vor bloca toate transporturile din peninsula. La greva nationala de 24 de ore a transportorilor feroviari s-au alaturat, miercuri, si cei din domeniul aerian, informeaza Agerpres.

Greva generala in GreciaFoto: Reuters

La greva nationala, anuntata pentru 12 noiembrie, si-au anuntat participarea angajatii din domeniul feroviar, dar si functionarii de comunicatii din cadrul Aviatei Civile si angajatii de pe feriboturile care fac legatura dintre peninsula si insulele grecesti din Marea Egee. Astfel, joi vor fi anulate toate cursele aeriene interne din Grecia ale companiei Olympic Air.

Ministerul Afacerilor Externe aminteste ca cetatenii romani care se afla in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta", care ofera informati, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati in cazul in care apar situatii speciale.