Aproximativ 350 de militari din Fortele Navale Romane si 240 de marinari militari britanici efectueaza incepand de miercuri, timp de doua zile, un exercitiu bilateral naval in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale ale Marii Negre, "pentru dezvoltarea tacticilor si procedurilor de actiune in comun", informeaza Statul Major al Fortelor Navale Romane intr-un comunicat.

HMS DuncanFoto: royalnavy.mod.uk

"Distrugatorul britanic HMS Duncan (D-37), trei nave militare romanesti, Fregata Regina Maria (F-222), care va avea la bord un elicopter Puma Naval si o grupa de forte pentru operatii speciale, Dragorul Maritim Locotenent Dimitrie Nicolescu (DM-29) si Nava Purtatoare de Rachete Zborul (NPR-188) vor executa exercitii de lupta impotriva navelor de suprafata, exercitii de lupta impotriva amenintarilor multiple (aeriene si submarine), precum si exercitii de supraveghere a traficului naval. Secventele aeriene ale exercitiilor vor fi sustinute de doua aeronave MIG 21 LanceR ale Fortelor Aeriene Romane", se precizeaza in comunicat.

Sursa citata arata ca "prin misiunile executate, militarii din Fortele Navale contribuie activ la punerea in practica a politicii de securitate a Romaniei si la indeplinirea angajamentelor asumate de catre tara noastra in cadrul sistemului de securitate nationala si internationala".

Comunicatul precizeaza totodata ca "activitatea face parte din pachetul de masuri NATO pentru cresterea increderii intre aliati si intarirea securitatii in zona Marii Negre".