Presedintele Klaus Iohannis a decorat miercuri cu ordinul "Meritul Sanitar" in grad de ofiter mai multi medici si asistenti medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din tara, informeaza Administratia Prezidentiala.

Printre cei decorati se afla Cristian-Marius Boeriu, medic UPU-SMURD Targu Mures, unul dintre cei care, alaturi de secretarul de stat in MAI Raed Arafat, a pus bazele SMURD, la Targu Mures, in urma cu 25 de ani, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, distinctia a fost acordata de seful statului "in semn de apreciere pentru inaltul profesionalism dovedit si a rezultatelor remarcabile obtinute in executarea misiunilor incredintate, pentru intreaga cariera dedicata salvarii de vieti omenesti".

Pe lista celor decorati se regasesc medici SMURD din Timisoara, Bucuresti, Craiova, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Piatra-Neamt, Arad, Galati si Brasov.

La sfarsitul lunii septembrie SMURD a implinit 25 de ani de existenta. Cu acel prilej, Raed Arafat povestea ca SMURD a inceput la Targu Mures, cu "o masina si cu niste nebuni care au acceptat sa se implice".

"S-a inceput cu o masina cu niste nebuni - intre care si medicul Cristian Boieriu - care au acceptat sa se implice si au ramas implicati pana azi si de la o masina am ajuns la un sistem pe o tara intreaga. Acest lucru nu putea sa aiba loc daca nu ii aveam pe cei care au vazut si ne-au sprijinit. Acum, ne sprijina foarte multe institutii si ministere", a mai declara Arafat.