Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, ranit in incendiul din clubul Colectiv, a fost transferat, miercuri, de la Spitalul Floreasca din Capitala la o unitate sanitara din Franta, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtatorul de cuvant al Spitalul Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a spus ca aeronava cu care este transportat Alexandru Pascu a plecat, miercuri dupa-amiaza, spre Franta.

In urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), fiul Anei Pascu, vicepresedinte al Federatiei Internationale de Scrima si presedinte de onoare al Federatiei Romane de Scrima, a fost internat, in stare grava, la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Familia lui Alexandru Pascu a vrut si saptamana trecuta sa il transfere intr-un spital din Germania, insa starea acestuia s-a inrautatit si exista riscul sa apara complicatii in timpul transportului. Miercuri s-a stabilit ca acesta sa fie transferat la un spital din Franta.

Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat, in 7 noiembrie, intr-un spital din orasul olandez Beverwijk. Dupa incendiul din clubul Colectiv, Andrei Galut a fost internat in stare grava la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp si arsuri de cai respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a facut apel, pe Facebook, la romanii care se afla in Olanda, in masura in care pot, sa o sustina pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se afla alaturi de fiul ei.

Chitaristii trupei Googbye to Gravity, Vlad Telea si Mihai Alexandru, au murit in 30 octombrie, la scurt timp dupa incendiul din clubul Colectiv.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat in 8 noiembrie, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numarul victimelor ajungand, miercuri, la 50.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa sapte au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda si unul in drum spre Elvetia.

Dintre cei 36 de raniti, doi au fost transportati marti seara, la o unitate sanitara din Germania, respectiv Loredana Darescu (29 de ani), care era internata la Spitalul de Arsi din Capitala, si Ioana Panculescu (36 de ani), de la Spitalul "Bagdasar-Arseni".