Medicul Adrian Stanculea de la Spitalul de Arsuri a declarat miercuri ca doi dintre pacientii raniti in club Colectiv care se aflau in stare grava internati in unitatea medicala "par a se indrepta spre bine", ei putand fi transferati saptamana viitoare pe Sectia de arsi in cazul in care evolutia lor este una buna, transmite Agerpres.

"Au mai ramas 14 in spital. Pacienta de care va ziceam ieri a fost preluata chiar in cursul dupa-amiezii si dusa in Germania. Trei pacienti - pe terapie intensiva, 11 in restul spitalului. Cei 11 sunt chiar bine, vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor sa vorbeasca, mananca, se deplaseaza, au inceput recuperarea aproape toti. Cei din terapie intensiva, cei doi fosti in stare grava, par a se indrepta spre bine. Speram sa nu avem surprize, dar probabil ca saptamana viitoare, daca toate lucrurile merg bine, o sa ii transferam si pe ei pe Sectia de arsuri. Mai este o singura pacienta care inca este dependenta de ventilatie mecanica", a spus medicul.

El a precizat ca familia pacientei intubate a refuzat transferul in strainatate.

"Pentru cea dependenta de ventilatie, familia a refuzat transferul, iar ceilalti doi nu. Au inteles toti ca vor avea o evolutie favorabila", a spus seful Sectiei de anestezie.