Familiile din judetul Buzau ale caror locuinte au fost distruse de alunecarile de teren produse in acest an vor primi ajutoare umanitare in valoare de 350.000 de lei, constand in materiale de constructii, potrivit unei Hotarari adoptate miercuri de Guvern.

Materialele de constructii (ciment, otel beton, caramizi, tabla zincata, lemn) vor fi scoase din rezervele de stat si acordate ca ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, pentru familiile din localitatea Lacurile, comuna Bisoca, judetul Buzau, in vederea reconstructiei locuintelor distruse de alunecarile de teren. Stocurile scoase din rezerva de stat vor fi reintregite, finantarea fiind asigurata din fonduri de la bugetul de stat pentru anul 2015, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, aprobat pentru Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

Transportul materialelor de constructii pana la locul de destinatie indicat de Institutia Prefectului Judetului Buzau se va efectua cu mijloace auto de transport din dotare si/sau ale unor operatori economici angajati de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale. Distributia materialelor de constructii catre beneficiari se face de catre Institutia Prefectului Judetului Buzau, prin persoane anume imputernicite.