Aeroportul International din Craiova a fost redeschis marti dupa aproximativ o jumatate de an in care s-a lucrat la modernizarea pistei. Prima cursa dupa redeschiderea aeroportului a avut destinatia Roma si apartine companiei Wizz Air, potrivit Agerpres.

Modernizarea Aeroportului din Craiova reprezinta una dintre cele mai importante investitii din regiunea Sud-Vest, noua pista "putand rezista 100 de ani", a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

"Aeroportul International Craiova este un obiectiv care apartine Consiliului Judetean Dolj si, in ultimii ani, am depus toate eforturile in vederea reabilitarii si modernizarii. Ceea ce s-a realizat aici este foarte important pentru siguranta zborurilor. Greutatea avioanelor care pot sa aterizeze a crescut foarte mult, astfel ca avioanele mari sau avioanele mai mici, dar cu incarcatura foarte mare, pot sa aterizeze acum in siguranta", a afirmat Prioteasa.

Lucrarile de modernizare a pistei au fost realizate prin proiectul "Reabilitarea infrastructurii de miscare a Aeroportului Craiova" cu o valoare de circa 24,4 milioane de euro, fiind finantat prin Programul Operational Sectorial Transport. Prin aceasta investitie s-a urmarit realizarea lucrarilor de reparatii la structura de beton pentru toata infrastructura de miscare, aplicarea unui covor de mixturi asfaltice pe pista de aterizare-decolare, largirea caii de rulare la o latime de 25 metri, extinderea platformei de imbarcare-debarcare de la 2 la 8 locuri de parcare, modernizarea instalatiei de balizaj si construirea unui post de transformare, precum si realizarea unui nou sistem de canalizare.