Un tanar ranit grav in incendiul din clubul Colectiv, care fusese transferat saptamana trecuta la un spital din Birmingham, a murit marti dimineata, bilantul in urma tragediei urcand la 48 de morti, anunta Digi 24. Potrivit Mediafax, ultima victima decedata este Tudor Golu (28 de ani), chitaristul formatiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D si 3D si cel care a facut videoclipul melodiei "The day we die", al trupei Goodgye to Gravity.

Candele la ColectivFoto: Hotnews

In cursul zilei de luni, bilantul tragediei urcase la 47 de morti, dupa ce jurnalista Teodora Maftei a murit la o clinica din Israel, unde a fost transferata saptamana trecuta, iar luni seara si-a pierdut viata Liviu Zaharescu, un tanar din Brasov, care lucra ca fotograf pentru o publicatie online de muzica rock.

13 persoane au decedat weekendul trecut, atat in spitalele din Capitala, cat si in strainatate. Cei care si-au pierdut viata in ultimele zile sufereau de insuficienta organica sistemica.

Luni seara, numarul pacientilor internati dupa tragedie era de 71, 14 dintre acestia fiind in stare critica, iar 7 in stare grava.

Ceilalti 50 de pacienti erau in stare stationara.

Intrebat daca poate estima cati pacienti ar mai putea pleca la tratament in strainatate, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Dorel Sandesc a spus ca decizia apartine medicilor din strainatate. "In aceasta seara avem o noua intalnire cu medici din Germania si din Franta, vom vedea daca acestia vor decide transferul in strainatate al altor pacienti. De fiecare data decizia plecarii la tratament in strainatate a ranitilor din incendiul din clubul Colectiv a apartinut medicilor straini, acestia cunoscand exact starea pacientilor, dar si conditiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat.