Spitalul din Getafe (Spania) si Directia spaniola de Cooperare Medicala si Relatii Institutionale au aprobat primirea in sectia de arsi a unor persoane ranite in urma incendiului din clubul Colectiv, a anuntat, luni, Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE).

"In urma unei cereri semnate de FADERE, spitalul din Getafe si Directia spaniola de Cooperare Medicala si Relatii Institutionale au aprobat primirea in sectia de arsi din Getafe, Madrid, Spania, a unor raniti din Romania de la Clubul Colectiv. Spitalul din Getafe este unul nou si este dotat cu o sectie ultramoderna pentru tratarea persoanelor arse. Romanii din zona Madrid s-au mobilizat si mai multi dintre ei au spus ca sunt dispusi sa se ocupe de cazarea si masa familiilor ranitilor transportati la Madrid, iar membrii unei biserici sunt dispusi sa plateasca cheltuielile medicale ale pacientilor, in cazul in care promisiunile guvernantilor privind deconturile vor lasa si acum de dorit", spun reprezentantii FADERE, citati de Mediafax.

Potrivit acestora, in majoritatea oraselor unde exista comunitati mari de romani au fost organizate in acest sfarsit de saptamana manifestatii pentru comemorarea persoanelor decedate in clubul Colectiv.

Luni, in spitalele din Capitala mai erau internate 83 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 62 sunt stabilizate.

Dintre pacientii internati in spitale din Capitala, 35 au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinica din Israel, este jurnalista si fotografa Teodora Maftei, care fusese transferata acolo miercurea trecuta. Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum. Alti doi raniti au decedat sambata, dupa ce au ajuns in Olanda.

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate in spitale din strainatate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacientilor spitalizati in tara vor beneficia de 6.000 de lei pe luna, pe toata durata spitalizarii, a anuntat, luni dimineata, premierul interimar Sorin Cimpeanu.