INML: Victimele din Colectiv au prezentat concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica
Potrivit unui comunicat al INML, citat de Agerpres, pe langa leziunile postcombustionale (arsuri), "analizele toxicologice efectuate pana in prezent arata ca toate victimele prezinta concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale".
Toate victimele au fost expuse in grad diferit la concentratii ridicate de funingine, aerosoli si gaze toxice generate in incendiu, intre care monoxidul de carbon si acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente, arata reprezentantii INML.
"In aceste tipuri de incendii rezulta insa si alte tipuri de substante toxice: poliuretanul (ex. bureti folositi in antifonare, etc.) si poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de teava) genereaza acid cianhidric si izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) genereaza hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul genereaza hidrogen sulfit, acroleina, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea in evidenta in corpul decedatilor a prezentei posibile a acestor substante continuam investigatiile toxicologice", se mentioneaza in comunicatul INML.
Medicii concluzioneaza ca "la toate substantele enumerate mai sus efectele toxice se manifesta imediat, ca urmare a actiunii directe, dar multe dintre aceste substante determina in corpul uman si manifestari toxice la distanta in timp fata de expunerea initiala, ceea ce face ca multe dintre persoanele care se afla internate in spital sa prezinte o patologie combinata postcombustionala si toxica".

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Ma gandesc ca nu au fost aplicate tratamentele necesare atunci cum ar fi
- nitritul de amil inhalat (1 fiola la fiecare 5 minute); se opreste inhalarea cand tensiunea arteriala maxima este mai mica de 80 mm Hg).
Nitritul de sodiu solutie 3%: se administreaza 10 ml intravenos, in ritm de 2 - 5 ml/min (se opreste administrarea la tensiunea arteriala maxima sub 80 mmHg).
Tiosulfatul de sodiu (hiposulfitul de sodiu) 25% intravenos, in ritm de 3 - 5 ml/ min pana la doza totala de 50 ml.
Kelocyanor (edetat dicobaltic) este un antidot foarte bun - formeaza compusi netoxici cu grupul CN, eliminati prin urina. Se administreaza intravenos, doua fiole a 20 ml, urmate imediat de solutie glucozata hipertonica. Daca starea intoxicatului nu se amelioreaza suficient, dupa 5 minute se administreaza o noua fiola, urmata de glucoza hipertona. Criteriul de urmarire a eficientei antidotului este tensiunea arteriala coborata, care trebuie sa urce catre valori normale.
Pentru a reduce concentratia de monoxid de carbon ar trebuie facauta terapia cu oxigen hiperbar?
De ce toate aceste asa de incet si de tarziu...
Ma ingrozesc - 18 persoane aveau peste nivelul de toxic si inca nici o masura pentru a preveni ceea ce se mai poate preveni...
Poate gresesc!