Presedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea premierului privind executarea unei misiuni de protectie in afara Romaniei, de catre o echipa a Serviciului de Protectie si Paza, la solicitarea Secretarului General al ONU.

"In conditiile in care operatiile Organizatiei Natiunilor Unite de mentinere a pacii sunt mai importante ca niciodata pentru pacea si securitatea internationala, Romania si-a declarat disponibilitatea de a suplimenta contributia in vederea intaririi capacitatii ONU de a desfasura astfel de misiuni.

In temeiul art. 7, alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a aprobat propunerea Prim-ministrului Guvernului referitoare la executarea unei misiuni de protectie, de catre o echipa a Serviciului de Protectie si Paza, la solicitarea Secretarului General al ONU.

Totodata, Presedintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul Romaniei in legatura cu acest demers, care reprezinta o noua confirmare a rolului tarii noastre de furnizor de securitate, avand, totodata, ca efecte benefice, dezvoltarea relatiilor de cooperare intre tara noastra si statele membre ale Organizatiei Natiunilor Unite participante la misiuni de mentinere a pacii", potrivit unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei.