Eurogrupul nu va aproba o transa de ajutor de 2 mld. euro pentru Grecia - surse
Oficiali din Ministerele de Finante ale statelor din zona euro au fost informati duminica dupa-amiaza, printr-o teleconferinta, despre progresele Greciei in adoptarea a circa 50 de masuri de reforma considerate de referinta, relateaza Wall Street Journal.
In timp ce au avut loc progrese in anumite domenii, precum preturile minime pentru medicamente generice, masuri fiscale echivalente pentru TVA de 23% pe invatamantul privat, guvernanta bancilor si tratamentul creditelor cu intarziere la plata, autoritatile de la Atena si creditorii au nevoie de mai mult timp pentru un acord referitor la toate cele 50 de reforme, au spus sursele.
Cele mai mari dezacorduri sunt in cazul regulilor finale referitoare la confiscarea locuintelor, din cauza restantelor ratelor imprumuturilor, si protejarea locuintei primare.
Grecia are nevoie de bani pentru plata salariilor si facturilor si pentru achitarea unor arierate interne. "Nu va fi un acord pentru transa de 2 miliarde de euro", a spus una dintre surse.
In schimb, oficialii au spus ca Grecia si institutiile creditoare, care reprezinta celelalte 18 state din zona euro si FMI, trebuie sa ajunga la un acord pana miercuri.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Uimitoare doar pentru cei care nu se interesau decat de imagini frumoase cu insule sub cer albastru, fara sa le pese cum isi puteau permite grecii un nivel de salarizare apropiat de Occident tinand cont de limitele evidente ale economiei si administratiei.
Grecia trebuie sa faca acum reforme pe care tarile din Est le-au facut de multi ani, inainte de a adera la UE si va astepta ani de zile pana sa vada primele efecte.
Din pacate, spre deosebire de romani care nu au votat niciodata majoritar extremisti la guvernare, grecii au fost furiosi "pe agenturi", pe "nazistii lui Merkel", pe oricine in afara de ei insisi si au votat suficient (peste o treime) cu extremisti de stanga si nationalisti care acum formeaza guvernul de la Atena.
E un guvern anti-UE, care lasa liber valul migrator sa izbeasca in frontierele Europei, care critica violent UE sau USA, care face sluj pe la Moscova fara jena.
Romanii au incasat dur reforme si masuri de austeritate, dar acum au crestere economica solida, au inflatie negativa, au datorie foarte rezonabila in raport cu PIB, au o justitie care loveste zilnic in coruptie si politicieni incompetenti, au o constiinta civica ce ia amploare.
Grecii nu vor putea da vina la infinit pe altii pentru propriile lor furturi, evaziuni fiscale, spagi si incompetente, pentru administratia arhaica si economie orientata mai ales spre turism si servicii comerciale.
Ipocritul stangist Tsipras (cel cu copiii la scoli private scumpe) a inteles si el ca fara banii "imperialistilor" statul elen nu e capabil nici macar sa asigure salarii si pensii de la o luna la alta.
Si cat timp va refuza din motive ideologice reforme necesare,isi condamna tara la dependenta si retard, va fi treptat depasita de statele foste comuniste la nivel de trai si functionalitate.
Grecia are nevoie de un DNA, e un minim acolo.