Bilantul tragediei din Colectiv a ajuns luni la 47 de morti. Ultima victima este un ranit internat la Spitalul de Arsi din Capitala. In cursul zilei, jurnalista Teodora Maftei a murit la clinica din Israel unde fusese transferata saptamana trecuta. In spitalele din Capitala mai sunt internate, luni seara, 71 de persoane, dintre care 14 sunt in stare critica, 7 in stare grava si 50 sunt stabilizati.

Raniti in incendiul din ColectivFoto: Mediafax

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, ca jurnalista si fotografa Teodora Maftei a decedat la clinica din Israel unde a fost transferata saptamana trecuta.

Dupa incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internata la Spitalul de Arsi din Capitala, in stare critica, cu arsuri pe mare suprafata din corp si cu arsuri de cai respiratorii. In 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferata la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.

Un alt ranit in incendiul din clubul Colectiv a murit, luni seara, la Spitalul de Arsi din Capitala. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, Adrian Stanculea, a declarat pentru Mediafax ca este vorba de un barbat.

Ultimele date referitoare la starea victimelor din clubul Colectiv indica un numar de 71 de persoane ranite inca internate, luni seara, in spitalele din Bucuresti, dintre care 14 sunt in stare critica, 7 in stare grava si 50 sunt stabilizati.

Un numar de 35 de raniti au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinica din Israel, este jurnalista Teodora Maftei, care fusese transferata acolo miercurea trecuta. Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum. Alti doi raniti au decedat sambata, dupa ce au ajuns in Olanda.

----------

20.00 Mai sunt 71 de raniti in spitale, 14 in stare critica si 7 in stare grava

Numarul pacientilor internati in urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns, luni seara, la 71, dintre acestia 14 fiind in stare critica si sapte in stare grava, informeaza Mediafax. Ceilalti 50 de raniti sunt stationari.

Intrebat daca poate estima cati pacienti ar mai putea pleca la tratament in strainatate, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Dorel Sandesc a spus ca decizia apartine medicilor din strainatate.

"In aceasta seara avem o noua intalnire cu medici din Germania si din Franta, vom vedea daca acestia vor decide transferul in strainatate al altor pacienti. De fiecare data decizia plecarii la tratament in strainatate a ranitilor din incendiul din clubul Colectiv a apartinut medicilor straini, acestia cunoscand exact starea pacientilor, dar si conditiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat.

19.35 Inca un pacient de la Spitalul de Arsi a murit, bilantul tragediei a ajuns la 47 de morti

Inca un ranit in incendiul din clubul Colectiv a murit, luni seara, la Spitalul de Arsi din Capitala, numarul celor decedati in urma tragediei ajungand la 47.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, Adrian Stanculea, a declarat pentru Mediafax ca este vorba de un barbat.

15.26 Un spital spaniol aproba primirea unor victime din Colectiv, romanii din zona Madrid pot caza familii

14.45 Spitalul Universitar: Opt raniti mai sunt internati; nu au leziuni care sa le puna viata in pericol

Opt persoane ranite in incendiul de la Colectiv mai sunt internate la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acestea neavand leziuni care sa le puna viata in pericol, a declarat luni managerul unitatii medicale, prof. dr. Catalin Carstoiu, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, externarile vor fi facute progresiv.

"Noi am avut 28 de pacienti in urma accidentului, din care 25 in prima zi, iar trei veniti ulterior, in ziua urmatoare accidentului, care nu au avut nicio leziune care sa le puna viata in pericol si de aceea au plecat acasa. Din cei 25 veniti in seara accidentului, o pacienta a decedat la internare si au ramas internati 24 de pacienti. Din cei 24 au fost zece pacienti in stare critica. In SUUB, din cei 10 pacienti pe care i-am avut in stare critica am inregistrat, din pacate, un singur deces. In ceea ce priveste pacientii existenti la ora actuala, mai avem opt internati care nu au leziuni amenintatoare de viata. Au fost pacienti si critici care se afla in aceasta categorie si care treptat - treptat vor pleca acasa. Au inceput programul de kinetoterapie si recuperare. Practic, sunt leziuni care fac ca acesti opt pacienti sa plece acasa", a explicat medicul.

El a precizat ca cinci raniti in Colectiv au fost transferati in strainatate zilele trecute. "Din cei zece critici un singur pacient a decedat. Din ceilalti noua, patru sunt iesiti din starea de pacienti critic si sunt acum pe punctul de a fi transferati in sectii ale spitalului si de aici sa plece acasa in zilele urmatoare, iar cinci au fost transferati in strainatate: un pacient german, pe cheltuiala statului german, ceilalti patru - doi aseara in Marea Britanie, din care unul foarte grav, cu leziuni grave, au ajuns cu bine acolo si inca doi pacienti - unul in Olanda si inca unul la Viena", a explicat managerul Spitalului Universitar.

14.27 INML: Victimele din Colectiv au prezentat concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica

13.50 Spitalul Floreasca: Mai sunt internati sase pacienti, toti in stare foarte grava

Sase persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv sunt in continuare internate in Spitalul Floreasca, toate fiind in stare foarte grava, la Terapie Intensiva, a declarat, luni, medicul Raluca Moldoveanu, potrivit Mediafax.

"In total, au ramas internati la noi, pe sectia de Terapie Intensiva, sase pacienti in stare foarte grava", a spus dr. Raluca Moldoveanu.

Reprezentantul Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala a precizat ca deocamdata nu se stie daca dintre cei sase raniti va mai fi transferat cineva in strainatate.

Printre cei zece pacienti transferati duminica la spitale din Marea Britanie este si Cristian Daniel Mitroi, care dupa incendiul din Clubul Colectiv a fost internat la Spitalul Floreasca. Tot de la Spitalul Floreasca a fost transferat, duminica, intr-un spital din Israel, Catalin Mircea Ilnitchi.

13.46 La Spitalul de Arsi, trei pacienti sunt in stare critica si doi in stare grava

"Speram sa fie o evolutie buna, speram ca va fi bine", a spus medicul Adrian Stanculea, care a precizat insa ca starea unuia dintre ranitii in stare critica este "foarte, foarte, foarte grava".

"Unul este mediu si unul speram sa se indrepte spre stadiul ala de bolnav grav", a adaugat acesta.

Doctorul a confirmat ca a primit kituri pentru intoxicatia cu cianuri, desi "aceast intoxicatie nu a parut a fi foarte mare", "nu au existat niste semne de intoxicatie cu cianura".

"Utilitatea acelui kit mi-e greu sa o definesc, cum ziceau si colegii din Franta, ei o dau ca nu are ce sa strice", a comentat acesta.

13.30 Cei doi pacienti de la Spitalul SRI au o stare generala buna; au fost scosi de la Terapie Intensiva

Cei doi pacienti internati la Spitalul SRI au fost transferati luni de la Terapie Intensiva in Sectia de chirurgie plastica si reparatorie, prezentand o stare generala buna.

"Cei doi pacienti romani, cu varste de 30, respectiv 44 de ani, au o stare generala buna si sunt stabili hemodinamic si respirator. Evolutia in cazul celor doi este favorabila. Astazi au fost transferati de la Terapie Intensiva in Sectia de chirurgie plastica si reparatorie', a precizat SRI pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

Initial, la Spitalul SRI au fost internate sapte persoane ranite in incendiul de la Colectiv.

13.04 Medicamentul contra intoxicatiilor cu fum ce nu este in dotarea standard a sistemului de sanatate romanesc

12.34 Spitalul Elias: Sapte raniti de la Colectiv mai sunt internati; doi in stare grava

Sapte raniti in incendiul din clubul Colectiv mai sunt internati in Spitalul Elias, dintre care trei pe Sectia de chirurgie plastica si patru la Terapie Intensiva, doi in stare grava, informeaza un comunicat al institutiei medicale remis luni si citat de Agerpres.

"La spitalul nostru mai sunt internati 7 pacienti. Dintre acestia, trei sunt in Sectia de Chirurgie Plastica, au evolutie favorabila si doar unul dintre ei va necesita interventie chirurgicala de grefare. In Sectia de Terapie Intensiva se mai afla 4 pacienti, dintre care doi in stare grava, traheostomizati si ventilati mecanic. Unul dintre acestia era selectionat pentru a fi transferat intr-un spital in Norvegia, insa, in cursul zilei de ieri, performantele sale respiratorii s-au deteriorat semnificativ. Din acest motiv, pentru siguranta pacientului, impreuna cu echipa medicala de transport, s-a hotarat renuntarea la deplasare, urmand ca reevaluarile ulterioare sa stabileasca daca va putea suporta la un moment dat transportul", precizeaza sursa citata.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, prognosticul ramane rezervat pentru bolnavii din Terapie Intensiva.

In ceea ce priveste pacientii fara probleme respiratorii acestia evolueaza favorabil si unul dintre ei va fi supus luni interventiei chirurgicale.

12.30 Spitalul Bagdasar: Zece pacienti sunt la Terapie Intensiva, doi in stare critica, dar stabila

Spitalul "Bagdasar-Arseni" mai are in sectia de Terapie Intensiva 10 persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care doua sunt in stare critica, dar stabila, iar alti cinci pacienti sunt in sectia de Chirurgie Plastica, a declarat, luni, managerul unitatii sanitare, dr. Bogdan Paltineanu, citat de Mediafax.

Managerul Spitalului "Bagdasar-Arseni" a spus ca pentru unul dintre pacienti s-a incercat transferul intr-o clinica din strainatate, insa starea acestuia s-a agravat, astfel ca a fost readus la Terapie Intensiva.

"S-a incercat transferul intr-o clinica din strainatate, dar starea s-a agravat rapid, motiv pentru care s-a renuntat la transfer, persoana fiind readusa la Terapie Intensiva. Cele doua persoane in stare critica nu ar trebui transferate, exista un risc major la mutarea din sectie, dar daca se va decide acest lucru, noi nu ne putem opune", a precizat dr. Bogdan Paltineanu.

Doctorul Andrei Mircea Carantino a declarat ca pentru unul dintre cei cinci pacienti internati la Sectia de Chirurgie Plastica se ia in calcul externarea.

"Nu ne grabim sa-i externam, pentru ca nu vrem sa apara probleme de sanatate. Mai intai ne vom asigura ca evolutia este buna", a spus dr. Carantino.

11.40 Spitalul Militar: Toti cei sapte pacienti ramasi internati sunt in sectia de Chirurgie, in stare buna

Toti cei sapte pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internati la Spitalul Militar sunt in sectia de Chirurgie Plastica, in stare buna, stationara si se pot alimenta, a declarat, luni, managerul unitatii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ionita, potrivit Mediafax.

"Avem sapte pacienti care sunt toti pe sectia de Chirurgie Plastica, sunt stationari, au fost grefati, pansati, continua pansamentele. Toti pacientii care sunt pe Chirurgie Plastica se pot alimenta cu aliment specifice, au o stare generala buna. Asta este partea buna a lucrurilor", a spus directorul general al Spitalului Militar Central.

De asemenea, toti cei cinci pacienti care au fost transferati de la Spitalul Militar Central la unitati sanitare din Olanda, Austria si Marea Britanie sunt in stare stationara, a mai spus colonel medic Florentina Radu-Ionita.

"Pacientul transferat in Olanda, care a fost foarte critic, cu stare generala grava, despre transportul caruia am avut mari emotii, are o stare generala stationara spre ameliorare usoara, ceea ce este un lucru extraordinar de bun. Pacienta transferata la Spitalul AKH este intr-o stare stationara, nu s-a agravat starea ei. Celalalt pacient transferat la Rotterdam, care nu a fost intubat, are stare generala ameliorata. In cursul serii (duminica seara, n.r.) au mai fost transferati doi pacienti care erau in Terapie Intensiva, unul la Bristol si celalalt la Newcastle, au ajuns cu bine, asteptam vesti si de acolo. Suntem in permanenta legatura cu Ministerul Afacerilor Externe, care transmit pe mail informatii, cu atasatul militar din Olanda, cu Spitalul AKH", a precizat directorul general al Spitalul Militar Central.

11.03 83 de raniti, inca internati in Bucuresti. 15 sunt in stare critica, 6 in stare grava

Dintre cei 83 de raniti, la Spitalul de Arsi sunt 17 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfantul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenta - 10, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit in 5 noiembrie pentru ca nu se simtea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineata.

10.47 Spitalul Grigore Alexandrescu: Starea celor 5 raniti in Colectiv este stabila

10.41 Guvernul va acorda un sprijin lunar de 7.500 de euro pentru familiile ranitilor ajunsi acum instrainatate si 6.000 de lei pentru cei din tara

09.55 Raed Arafat: Toti cei 10 raniti care au fost transferati duminica au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia

Toti cei 10 raniti in incendiul din Colectiv care au fost transferati duminica au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia, medicii din Londra care i-au asteptat la aeroport fiind impresionati de modul in care au fost transportati, a declarat luni pentru Mediafax secretarul de stat Raed Arafat.

"Am avut cativa pacienti in stare critica, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toti au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au asteptat la aeroport au fost impresionati de felul in care au fost transportati. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars in stare critica, au spus medicii englezi", a declarat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Dintre pacientii transferati duminica de la spitale din tara in unitati sanitare, cei aflati in stare critica au ramas toti in Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat ca luni are inalnire cu alte echipe de doctori din Germania si Franta, pentru a se stabili daca alti raniti vor putea fi transportati in strainatate sau raman sa ii ingrijeasca in tara.

06.18Starea solistului Goodbye to Gravity, stabila. Andrei Galut va fi operat luni in Olanda