Parintele Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, recunoaste ca asculta muzica rock si ca este constient ca prin acest lucru o sa-si atraga antipatii din partea colegilor preoti. La o slujba de comemorare a tinerilor morti in incendiul din Colectiv care a avut loc in week-end la Sibiu, parintele a explicat ca nu va fi niciodata impotriva tinerilor.

Constantin NeculaFoto: Captura YouTube

"Le promit tinerilor ca, la primul concert rock din Piata Mare, voi fi alaturi de ei, in sutana si cu crucea la gat. Este o muzica pe care o ascult uneori si care ma linisteste. Dar, mai presus de asta, vreau sa le arat tinerilor ca intotdeauna voi fi alaturi de ei. Poate, la batranete, chiar o sa scriu o carte despre tineri", a spus Constantin Necula citat de Turnul Sfatului.

"Am spus ca ascult muzica rock. Am spus-o public si o sa-mi atrag probabil cateva simpatii de la fratii mei preoti, dar asta e mai putin important. Ce vreau sa intelegeti este ca dincolo de reverende stau oameni, ca in reverendele acestea sunt imbracati oameni, nu sunt imbracati niste maimutoi, sau niste teleghidati", a adaugat parintele.

Parintele Constantin Necula ete singurul preot care a iesit in strada, in fata bisericii si a vorbit cu protestatarii dupa incendiul din clubul Colectiv. A fost huiduit, dar el i-a invitat pe protestatari in Catedrala Mitropolitana din Sibiu.

"Am primit ulterior, pe facebook sau la telefon, mai multe scuze din partea participantilor. M-am mai linistit. Un tata chiar m-a sunat sa-mi spuna ca si fiul lui era in multime, dar era mai in spate si nu a inteles de ce se huiduie s ca vrea sa-si ceara scuze. Eu le respect parerea si celor care nu cred, dar vreau, atunci cand ne intalnim, sa ne salutam si sa ne respectam", a declarat parintele Necula.

Zeci de sibieni au participat in week-end la slujba de pomenire in memoria victimelor de la Colectiv.