Ministerul Sanatatii va infiinta, incepand de duminica, un grup de interventie care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapa a ingrijirilor acordate pacientilor internati in unitatile sanitare dupa incidentul din data de 30 octombrie, precizeaza institutia intr-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, grupul de interventie va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-sociala si va gestiona comunicarea cu apartinatorii pacientilor spitalizati in Romania si, ulterior, va comunica si cu pacientii externati.

De asemenea, grupul va colabora cu reprezentantii Comisiei medicale numita de ministrul Sanatatii.

Coordonatorul acestui grup va fi dr. Gabriel Diaconu, care va asigura buna relationare interdepartamentala si cu reprezentantii familiilor victimelor.

"Intram in cea de-a doua faza de ingrijiri medicale si este nevoie sa asiguram atat pacientilor, cat si apartinatorilor acestora, tot suportul nostru medical, psihologic si social. Toate eforturile de pana acum si de acum inainte se indreapta catre victime si familiile acestora. De asemenea, vreau sa subliniez ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate la recomandarea medicilor vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gandim si la suport financiar pentru apartinatorii care insotesc pacientii transferati", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit comunicatului de presa.