Pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat. Surse din Ministerul sanatatii declarasera anterior pentru Agerpres ca atat costurile pentru spitalizarea pacientilor asigurati care vor fi transferati in strainatate, cat si a celor neasigurati, vor fi decontate integral de Guvern.

Incendiu Club Colectiv (1)Foto: HotNews.ro

Declaratiile au fost facute in contextul in care familia tobosarului trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, discutase cu reprezentantii unui spital din Lyon, pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, insa a fost informata ca tanarul nu ar putea fi transferat pentru ca nu este asigurat. Managerul Spitalului de Arsi a anuntat ca Bogdan Enache urmeaza sa plece in Elvetia pentru tratament.

"Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a precizat si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.