Alte doua victime ale incendiului din Clubul Colectiv vor fi transferate, duminica, la spitale din strainatate, cu doua aeronave C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, care ii vor duce pe raniti in Marea Britanie si Ungaria, informeaza Mediafax.

14 raniti din Colectiv mai sunt in spitalele din strainatate, 2 in cele bucuresteneFoto: mapn.ro

Conform unui comunicat transmis duminica dimineata de MApN, doua aeronave de tip C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, configurate pentru misiuni de evacuare medicala, sunt planificate sa execute duminica doua noi misiuni umanitare de urgenta catre Marea Britanie (ora aproximativa de decolare 10.00), si Ungaria (ora aproximativa de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienti raniti in incendiul de la Clubul Colectiv.

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientii vor fi asistati pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD si sprijinite de medici si personal de specialitate din MApN.

Sambata dimineata, 16 raniti in incendiul din clubul Colectiv au fost preluati cu doua aeronave Spartan ale Ministerului Apararii, care au decolat de la Baza Militara de la Otopeni. Opt dintre pacienti au fost transferati pentru tratament in trei spitale din Olanda, iar ceilalti opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Doi dintre cei opt pacienti transportati in Olanda au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.