Bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 45 de morti, dupa ce 13 persoane au decedat doar in acest weekend, atat in spitalele din Capitala, cat si in cele din strainatate. Cei care si-au pierdut viata in ultimele doua zile sufereau de insuficienta organica sistemica. De altfel, secretarul de stat Raed Arafat a avertizat, inca de saptamana trecuta, ca numarul mortilor se poate dubla. Ultima victima este tobosarul trupei Goodbye to Gravity, care intrase in stop cardiorespirator in aeronava cu care urma sa fie transportat la o clinica din Elvetia. Trupa Goodbye to Gravity, care si-a lansat albumul in noaptea tragica, supravietuieste doar prin solistul Andrei Galut, care a fost transferat in stare grava intr-un spital olandez, si prin basistul Alex Pascu. De altfel, alti 30 de pacienti se afla in stare critica, o parte din acestia urmand sa fie transferati in centre medicale specializate din strainatate. Pan ala aceasta ora, 21 de pacienti au fost transferati in strainatate, in spitale din Franta, Norvegia, Finlanda, Olanda, Belgia si Israel.

Unii dintre ranitii din Colectiv transferati in strainatate prea tarziu au ajuns suprainfectatiFoto: mapn.ro

---------------------------

20:52 Aeronava NATO va transfera doar 10 pacienti, in Marea Britanie si Norvegia, starea unor victime s-a inrautatit

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a precizat duminica seara ca au intervenit modificari in privinta ranitilor care vor fi transportati cu aeronava NATO, astfel incat vor pleca doar 10 pacienti in Marea Britanie si Norvegia, iar in Finlanda nu va mai fi transportat niciun ranit, deocamdata, transmite Mediafax.

Potrivit lui Arafat, modificarile au avut loc ca urmare a inrautatirii starii de sanatate a unora dintre cei 12 pacienti aflati pe lista initiala.

Astfel, pacientul care urma sa ajunga in Finlanda va ramane in Marea Britanie si in Norvegia va merge doar un pacient.

Aeronava NATO urma sa transporte, in cursul noptii, 12 pacienti in Marea Britanie (noua), Norvegia (doi) si Finlanda (unul), iar printre acestia se va afla si un adolescent in varsta de 18 ani.

19:37Legisti: Persoanele decedate sambata si duminica aveau insuficienta organo sistemica

19:25 Aeronava trimisa de NATO pentru transportul ranitilor a aterizat. Va pleca in aceasta noapte cu 10-12 pacienti

Aeronava NATO a aterizat pe aeroportul Otopeni si va prelua 10-12 raniti care vor fi transferati la spitalele din Marea Britanie, Norvegia si Finlanda, intr-o prima etapa, noteaza Mediafax. Astfel, la primul zbor, aeronava va transporta noua pacienti in Marea Britanie, doi in Norvegia si unul in Finlanda, dupa care se va intoarce la Bucuresti pentru a prelua alti raniti. Transferul pacientilor se face in functie de gravitatea cazurilor.

De asemenea, potrivit surselor citate, o echipa franco-germana de medici este asteptata la Bucuresti, ea fiind alcatuita de o comisie din mai multe state ale UE.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a confirmat pentru Mediafax ca aeronava NATO va transporta 10-12 raniti in incendiul din Clubul Colectiv spre spitale din Marea Britanie, Norvegia si Finlanda. "Acum pregatim aeronava NATO. Nu stim inca numarul ranitilor care vor pleca, probabil 10-12, vom vedea. Aeronava va pleca in aceasta noapte", a mai spus secretarul de stat MAI.

Pana acum 22 de persoane ranite in incendiul din Colectiv au fost transportate spre clinci din strainatate, trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum.

18:34 Tobosarul trupei Goodbye to Gravity si-a pierdut viata. Numarul persoanelor decedate creste la 45

Tobosarul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum, astfel ca bilantul persoanelor decedate in urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45, anunta Mediafax.

Conform directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atat in aeronava care trebuia sa-l duca la o clinica din Elvetia, cat si in ambulanta care il transporta spre Spitalul de Arsi.

Potrivit sursei citate, tanarul a decedat cand a ajuns la unitatea medicala din Capitala.

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care isi pierde viata in urma incendiului din clubul Colectiv, dupa Vlad Telea si Mihai Alexandru. Ceilalti doi membri ai trupei sunt grav raniti.

18:07 Tobosarul Goodbye to Gravity a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care trebuia sa-l transporte in Elvetia. Avionul, intors din drum

17:37 Fotograful Catalin Ilnitchi, ranit grav in incendiul din Colectiv, a fost transferat in Israel

Fotograful Catalin Ilnitchi, in varsta de 30 de ani, care a fost ranit grav in incendiul din clubul Colectiv, a fost transferat duminica la spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel, informeaza Mediafax.

Catalin Mircea Ilnitchi a fost una dintre persoanele ranite grav in tragedia din clubul Colectiv. In momentul declansarii incendiului, tanarul fotograf se afla chiar langa scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. Ulterior, el a fost internat la Spitalul "Floreasca" din Bucuresti, fiind in stare critica, potrivit relatarilor de pe Facebook ale apropiatilor acestuia.

Catalin Ilnitchi este din Buzau si este colaborator al unei publicatii pentru iubitorii muzicii rock. Pe 30 octombrie, el a ajuns la concertul Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, in ultimul moment, dupa ce ar fi fost anuntat de un coleg ca nu poate ajunge la eveniment pentru a face poze.

17:07 MAI: O aeronava a Inspectoratului General de Aviatie a plecat cu un pacient catre Elvetia

O aeronava tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviatie a plecat duminica, in jurul orei 16,20, catre Zurich, Elvetia, pentru transferul unui pacient ranit in incendiul de la clubul "Colectiv", potrivit Agerpres.

"La solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, o aeronava tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviatie, special dotata medical pentru transportul aerian al victimelor, a plecat duminica, in jurul orei 16,20, catre Zurich, Elvetia, intr-o misiune umanitara de urgenta, pentru transferul unui pacient ranit in incendiul de la clubul "Colectiv"", a precizat MAI intr-un comunicat remis presei.

Pacientul, care pana in prezent a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri Bucuresti, va fi asistat pe timpul zborului de o echipa mixta de cadre medicale organizata de SMURD.

16:58Medici specialisti din Franta vor sosi duminica seara si in cursul zilei de luni la Bucuresti pentru a opera, alaturi de medicii romani, victime ale tragediei din Colectiv

16:40 Banicioiu: Numarul pacientilor in stare critica si grava depaseste 30

Numarul pacientilor aflati in stare critica si grava depaseste 30, o parte dintre acestia urmand a fi transferati in unitati medicale din alte tari, a declarat, duminica, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la RTV, potrivit Agerpres.

"In continuare sunt pacienti critici, in continuare sunt pacienti in stare grava internati in Romania, numarul acestora depaseste 30. O parte dintre ei vor fi transferati in seara aceasta. Toti ceilalti raman in ingrijire medicala in Romania, trebuie sa aveti incredere in medicii romani", a spus ministrul.

El a afirmat ca numarul celor care vor fi transferati va fi comunicat in momentul in care pleaca spre aeroport, precizand ca selectia pacientilor este facuta de echipele straine.

16:22Ministerul Sanatatii: 21 dintre ranitii in incendiul din Clubul Colectiv au fost transferati pana acum in cinci tari

16:15Ministerul Sanatatii va infiinta un grup de interventie care va gestiona a doua etapa a ingrijirilor acordate pacientilor din Colectiv

14:46Spital Elias: Un pacient va fi transferat in Norvegia, altul va pleca in Marea Britanie

Spitalul Elias are internati, duminica, opt pacienti raniti in incendiul din Colectiv, din care cinci la Terapie Intensiva si trei la Chirurgie plastica, iar de la ATI vor fi transferate doua persoane la unitati medicale din Norvegia si Marea Britanie, informeaza Mediafax.

14:40Bogdan Molesag, tobosarul Up to Eleven si cameraman la Prima TV, a ajuns cu bine in Belgia

Bogdan Molesag, tobosarul trupei Up to Eleven si cameraman la Prima TV, una dintre persoanele ranite in incendiul din clubul Colectiv care au fost transferate sambata in spitale din strainatate, a ajuns cu bine la o clinica din Belgia, au anuntat apropiati ai acestuia pe Facebook, potrivit Mediafax.

Bogdan Molesag, caruia prietenii ii spun Bobo, se afla in clubul Colectiv in momentul izbucnirii incendiului din 30 octombrie, numarandu-se printre persoanele grav ranite in aceasta tragedie.

El s-a numarat printre persoanele ranite care au fost transportate sambata cu doua aeronave C-27 J Spartan la spitale din Olanda si Belgia.

"Bobo a ajuns in Belgia", a anuntat pe Facebook o apropiata a lui Bogdan Molesag. Aceasta a precizat ca au existat cateva probleme in privinta starii lui de sanatate pe durata transportului, dar medicii au reusit sa il stabilizeze si acum tanarul se afla intr-un spital din Belgia.

Acesta a suferit arsuri pe 30% din suprafata corpului in incendiul din clubul Colectiv, dupa cum au spus alti prieteni ai acestuia pe Facebook.

13:58 INML desfasoara activitate cu toate laboratoarele sale

INML desfasoara duminica activitate medico-legala cu toate laboratoarele sale, conform ordonantei organului de cercetare, pentru ca familiile celor decedati in evenimentul tragic de la clubul Colectiv sa isi poata ridica apartinatorul, precizeaza un comunicat de presa al institutiei, transmite Agerpres.

INML a precizat ca a suspendat, incepand cu data de 31 octombrie, taxele institutiei cu privire la imbalsamare si igienizare, singurele doua taxe pe care le percepe institutia catre public privind persoanele decedate si care sunt prevazute de lege.

"Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv, nimeni nu are de achitat nicio taxa institutiei medico-legale pentru a ridica persoana decedata. INML este o institutie medicala, publica si nu desfasoara activitati funerare, nu procura obiecte funerare, sicrie sau locuri de veci. Pentru orice serviciu funerar inclusiv transportul persoanelor decedate, cu respect rugam familiile indoliate sa nu se adreseze INML, care nu are astfel de prestatii, si sa aleaga pentru aceste servicii firme funerare dupa propriile lor optiuni astfel incat atunci cand se prezinta la INML pentru a ridica persoana decedata aceste firme sa fie la randul lor prezente", precizeaza comunicatul de presa.

Pana duminica au fost autopsiate la INML un numar de 44 de persoane decedate in evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la fata locului.

13:02Spitalul de Arsi: 9 persoane raman internate - 7 persoane sunt la ATI (dintre care 6 sunt intubati), 2 pacienti sunt in stare critica, informeaza reprezentantii institutiei. Familiile a doua dintre victime au refuzat transferul acestora pentru tratament in strainatate.

Doi dintre pacienti urmeaza sa fie transferiati la spitale din afara tarii: Bogdan Enache, tobosarul formatiei Goodbye to Gravity, in Elvetia, un alt pacient in Olanda.

12:58Banicioiu: Vor pleca in strainatate toti pacientii care pot fi transportati, indiferent daca sunt asigurati sau nu. Cheltuielile vor fi suportate de stat

12:31Un student din Turcia si barmanita din Colectiv, printre cele trei persoane care au murit duminica

12:16 Tragedia din Colectiv: NATO trimite un avion militar pentru transportarea ranitilor

11:35Spitalul Elias: Cinci pacienti raniti in incendiu, in Terapie Intensiva; doi dintre acestia, in stare grava

Cinci pacienti raniti in incendiul din Colectiv sunt la terapie intensiva, iar doi dintre ei in stare grava la Spitalul Elias, a declarat duminica, pentru Agerpres, managerul institutiei, Doina Dimulescu.

Spitalul Grigore Alexandrescu: Toti cei sase pacienti internati sunt stabili

Toti cei sase pacienti internati la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt stabili, a declarat duminica, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, medicul Raluca Alexandru.

Spitalul Bagdasar-Arseni: Patru pacienti sunt in stare critica

Patru pacienti sunt in stare critica la Spitalul Bagdasar-Arseni, a declarat duminica, pentru Agerpres, medicul Mircea Carantino.

11:08 Toti cei noua raniti de la Spitalul Militar Central sunt constienti, informeaza reprezentantii institutiei medicale. Starea lor este stabila. Doi dintre ei sunt la terapie intensiva.

10:44 O persoana a incetat din viata la Spitalul de Arsi, informeaza TVR.

10:27 Alte doua victime vor fi transferate la spitale din strainatate cu aeronave MApN

Alte doua victime ale incendiului din Clubul Colectiv vor fi transferate, duminica, la spitale din strainatate, cu doua aeronave C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, care ii vor duce pe raniti in Marea Britanie si Ungaria, scrie Mediafax.

Conform unui comunicat transmis duminica dimineata de MApN, doua aeronave de tip C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, configurate pentru misiuni de evacuare medicala, sunt planificate sa execute duminica doua noi misiuni umanitare de urgenta catre Marea Britanie (ora aproximativa de decolare 10.00), si Ungaria (ora aproximativa de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienti raniti in incendiul de la Clubul Colectiv.

Sambata au murit noua persoane. Doi pacienti de la Spitalul de Arsi au murit ieri, la primele ore ale diminetii, apoi fiind anuntat un nou deces la Spitalul Universitar. In urmatoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca doi pacienti dintre cei transportati in Olanda au decedat, dupa aterizare. In urmatoarele ore au mai murit patru persoane, doua de la Spitalul Floreasca, un tanar de la Spitalul de Arsi si o tanara internata la Spitalul Bagdasar.

Potrivit profesorului Ioan Lascar, incepand din a cincea zi este cea mai grea perioada pentru ranitii in stare critica.

"La toti cei patru decedati din Spitalul Floreasca le-a cedat plamanul. Este perioada complicatiilor majore respiratorii. Este exact cum apare in literatura de specialitate, este o evolutie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la acesti pacienti este intre 30 si 80 la suta, adica cel putin trei si maxim opt din zece pacienti arsi in stare critica decedeaza. Acum este riscul vital, din cauza complicatiilor majore. Oriunde pe aceasta planeta evolutia este aceeasi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica din Spitalul Floreasca.