Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca 140 de cetateni romani, care se aflau in statiunile Sharm El Sheikh si Hurghada din Egipt, in scop turistic, au fost repatriati in cursul zilei de sambata, cu un zbor al unei companii de transport aerian, informeaza Agerpre.

"Pe fondul situatiei actuale din zona, precum si al masurilor de securitate impuse de autoritatile egiptene la nivelul celor doua aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh si Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisa, din dispozitia ministrului afacerilor externe, o echipa consulara mobila in vederea efectuarii demersurilor de asistenta consulara la fata locului. Aceasta a acordat asistenta si protectie consulara in procesul de repatriere a turistilor romani, asistandu-i pe toata durata calatoriei, inclusiv in ceea ce priveste indeplinirea procedurilor si formalitatilor specifice imbarcarii in aeronava. Totodata, a monitorizat permanent situatia, asigurandu-se ca deplasarea acestora s-a desfasurat in conditii de siguranta", precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, echipa consulara mobila face parte din Celula de criza a MAE, activata de catre ministrul afacerilor externe pentru aceasta situatie.

Operatiunea de transport al cetatenilor romani a fost organizata de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE si al altor institutii cu competente in materie, iar aeronava a aterizat in deplina siguranta pe aeroportul Bucuresti Otopeni in cursul acestei seri, adauga MAE, in comunicatul difuzat sambata