Parintii tanarului Alexandru Hogea, ranit in incendiul de la Colectiv si transferat sambata in Austria, au ajuns cu o cursa de linie la Bruxelles, acolo unde li se spusese ca va fi dus fiul lor, ulterior afland ca el a fost transportat la clinica AKH din Viena si indreptandu-se si ei spre Austria.

Potrivit unor surse apropiate familiei, sotilor Hogea li s-a spus, la Spitalul Universitar, unde era internat fiul lor, ca acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles, transmite Mediafax.

In conditiile in care baiatul, aflat in stare foarte grava, urma sa fie dus cu un avion militar, parintii tanarului s-au imbarcat intr-o cursa de linie si au plecat la Bruxelles, acolo unde li se spusese ca va fi dus fiul lor, spun sursele mentionate.

Potrivit acestora, ajunsi acolo, cei doi soti au aflat ca autoritatile au decis ca Alexandru Hogea sa fie dus la Clinica AKH din Viena.

La ora transmiterii acestei stiri, parintii tanarului se indreapta catre capitala Austriei pentru a fi alaturi de baiat.

UPDATE: Reprezentanti ai Ministerului de Externe au declarat, sambata seara, pentru Mediafax ca Ambasada Romaniei la Viena este in legatura cu parintii tanarului si si-a oferit disponibilitatea de a-i ajuta pentru a ajunge in capitala Austriei.

Aceleasi surse au afirmat ca toate misiunile diplomatice din statele in care au fost transferate persoane ranite in incendiul din Colectiv ofera asistenta rudelor acestora. Este vorba despre Israel (trei victime transferate), Olanda (opt victime transferate, dintre care doua au murit), Belgia (opt victime) si Austria (doua victime).

Alexandru Hogea era internat la Spitalul Universitar. Tanarul are 19 ani si este din Sinaia, unde a fost elev al Colegiului "Mihail Cantacuzino", acum fiind student la Facultatea de Automatica de la Universitatea Bucuresti.

Primaria din Sinaia a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru a ajuta familia Hogea sa fie alaturi de fiul lor, iar zeci de persoane din Sinaia s-au programat pentru miercuri sa mearga sa doneze sange pentru Alexandru la Centrul de Transfuzie din Bucuresti.

Alexandru Hogea, grav ranit in incendiul izbucnit in 30 octombrie in Clubul Colectiv, a fost transportat, sambata seara, in Austria, cu o aeronava a Inspectoratului General de Aviatie.