O cursa aeriana a fost redirectionata, o alta a fost anulata, iar inca doua sunt amanate, sambata, pe Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara, din cauza cetii, judetul aflandu-se sub avertizare de cod galben de ceata, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, o cursa aeriana a companiei Wizz Air care venea de la Valencia (Spania) si care urma sa aterizeze, in noaptea de vineri spre sambata, la Timisoara, a fost redirectionata pe Aeroportul din Cluj-Napoca, din cauza cetii.

Tot din cauza cetii, cursa Tarom care ar fi trebuit sa plece la ora 6.00 de la Timisoara spre Bucuresti a fost anulata.

De asemenea, alte doua curse ale companiei Wizz Air care au fost programate sa plece de la Timisoara spre Treviso (Italia), la ora 6.40, respectiv spre Bergamo (Italia), la ora 6.50, au fost amanate pana la ridicarea cetii.

Urmatoarele curse aeriene sunt programate dupa ora 14.00, cand se asteapta sa se ridice ceata, iar vizibilitatea sa fie pana la 400 de metri, pentru decolarea in siguranta a avioanelor. In prezent, vizibilitatea pe Aeroportul din Timisoara este sub 50 de metri.

Judetul Timis se afla sub avertizare cod galben de ceata inca de vineri seara.