Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a spus, la oficierea Sfintei Liturghii la o manastire din Radauti, ca in sambata pomenirii mortilor se roaga, in primul rand, pentru cei care au murit "intr-o forma neasteptata si violenta" in clubul Colectiv din Bucuresti, transmite Mediafax.

Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

Patriarhul Daniel, impreuna cu un sobor de ierarhi si preoti, a oficiat, sambata, Sfanta Liturghie la Manastirea "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului" din Radauti, spunand ca in aceasta zi in Biserica Ortodoxa este pomenirea mortilor, asa numitii mosi de toamna.

El le-a spus miilor de credinciosi veniti ca, in primul rand, se roaga pentru tinerii care au murit "intr-o forma neasteptata si violenta" in clubul Colectiv din Bucuresti, pentru ca Dumnezeu sa odihneasca sufletele lor.

El a adaugat ca se roaga si pentru ca Hristos Domnul sa aduca mangaiere sufleteasca si multa consolare familiilor

"Aratam prin rugaciuni ca iubirea e mai tare decat moartea, decat mormantul", a spus PF Daniel, care a subliniat ca cei pomeniti simt in ceruri rugaciunile care se fac pentru ei pe pamant.

PF Daniel a sfintit, vineri seara, asezamantul pentru copii "Sfantul Ierarh Leontie" din Radauti, care a fost infiintat de staretul Manastirii Bogdana din Radauti.

Referitor la acest lucru, PF Daniel a spus, sambata, ca biserica trebuie sa continue activitatea filantropica si culturala care a fost stopata in perioada comunista.

El a mentionat ca primele scoli si spitale s-au facut pe langa biserici, iar asezamantul de copii din Radauti, unde sunt ingrijiti 140 de copii aflati in dificultate, cu varste intre 3 si 19 ani, este un model de urmat, multi dintre cei ingrijiti aici avand rezultate foarte bune la invatatura.

Sambata dimineata, PF Daniel a sfintit biserica Manastirii de maici "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului", ulterior oficiind Sfanta Liturghie, la care au asistat circa 2.000 de persoane.

In urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 38 de oameni au murit, aproximativ 200 fiind raniti