Costurile pentru pacientii care vor fi transferati in strainatate vor fi decontate integral din Fondul de rezerva al Guvernului, iar in ceea ce priveste apartinatorii, vor fi decontate cheltuielile, indiferent de durata necesara, de transport, cazare si masa pentru cate un apartinator pentru fiecare pacient, a declarat, sambata, premierul interimar Sorin Cimpeanu.

"Un alt subiect ar fi acela al sprijinului acordat de catre Guvernul Romaniei, am anuntat deja, vor fi decontate integral costurile pentru pacientii care vor fi transferati in strainatate, din Fondul de rezerva al Guvernului", a spus Cimpeanu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca se vor deconta cheltuielile pentru cate un apartinator pentru fiecare pacient, indiferent de durata.

"In ceea ce priveste apartinatorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesara, de transport, cazare si masa pentru cate un apartinator pentru fiecare pacient. Acest decont se va face in regim de urgenta, intr-o prima faza, fie prin Directiile Consulare - Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalitatile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgenta gestionat de catre Ministerul Muncii. Vom vedea, in cursul zilei de astazi, care este cea mai rapida forma de decontare a cheltuielilor pentru apartinatori", a precizat Cimpeanu.

El a precizat ca reprezentanti de la Ministerul de Externe, Ministerul de Finante, Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei se vor intalni sambata.